Šut Majkla Kina za izjednačenje (©Reuters)
Šut Majkla Kina za izjednačenje (©Reuters)

Konte otišao, problemi ostali: Kin se iskupio za penal projektilom koji je razneo Totenhemove nade

Vreme čitanja: 3min | pon. 03.04.23. | 23:01

Defanzivac Evertona radio sve večeras

Biće potrebno mnogo vremena da se Totenhem podigne i zaista počne da igra shodno realnom kvalitetu ekipe. Antonio Konte je otišao, problemi su ostali, Totenhem ponovo olako dopušta golove i vraća protivnike u život, što samo ukazuje da su problemi organske prirode i da nije samo do Italijana koji je do pre neki dan sedeo na klupi Pevaca.

Everton je napravio pravo malo iznenađenje i otkinuo favoritu dva boda posle spektakularnog pogotka Majkla Kina za konačnih 1:1 u 90. minutu susreta! Iskusni štoper večeras je radio sve što je moglo da se zamisli na terenu - skrivio penal, iznudio crveni karton Lukasa Moure i zatim postigao možda i najlepši gol ovog kola. Raspalio je loptu sa preko 20 metara od gola pošto su mu odbrambeni igrači Totenhema dopustili prvo da se opasno približi, kao da su ga mamili da uradi ono za šta se odlučio nekoliko sekundi kasnije i postao heroj Gudison Parka.

Izabrane vesti

Totenhem sve više posrće i jedino je velika sreća u tome što je i Mančester Junajted u sličnoj buli pa su i dalje na deobi četvrte pozicije, inače bi verovatno izgubio mesto u Ligi šampiona. Drugi uzastopni remi, treći meč u poslednja četiri kola bez pobede uz samo dva osvojena boda nije nešto što zadovoljava odgovorne na novom Vajt Hart Lejnu, a večerašnji kiks još jednom samo potvrđuje koliko je realnih problema u igri. Ne može se reći da je Totenhem dominirao, a nerešen ishod verovatno je najrealniji jer se Everton odlično držao sve vreme.

I ne samo to, gosti su prednost tek počeli da iskazuju od trenutka kada je Abdulaj Dukure isključen zbog udaranja Harija Kejna u lice pred istek punog sata utakmice. Došlo je do koškanja u kojem su se sukobili Dukure i Kejn, a napadač Totenhema je tom prilikom malo iscenirao jači kontakt na šta je naseo sudija Dejvid Kut i pokazao vezisti Evertona put u svlačionicu.

Nedugo zatim Totenhem je stigao do prvog gola posle Kinove greške, koju je Kejn pretvorio u gol prednosti. Na kraju je Kin uspeo da se iskupi za greh iz 67. minuta, pa je na kraju uspeo prvo da iznudi crveni karton Lukasa Moure posle umalo “mesarskog“ starta, da bi nekoliko trenutaka kasnije zaledio Iga Lorisa koji nije imao rešenje za projektil zemlja-vazduh.  

Everton je nakratko isplivao iz zone ispadanja, Totenhem je još u igri za Ligu šampiona. Bod nikog ne zadovoljava potpuno, ali Karamelama definitivno više prija.

PREMIJER LIGA – 29. KOLO

Subota

Mančester Siti - Liverpul 4:1 (1:1)

/Alvarez 27, De Brujne 46, Gundogan 53, Griliš 74 - Salah 17/

Arsenal - Lids 4:1 (1:0)

/Žezus 35pen, 55, Vajt 47, Džaka 84 - Kristensen 76/

Bornmut - Fulam 2:1 (0:1)

/Tavernije 50, Solanke 79 - Pereira 16/

Brajton - Brentford 3:3 (2:2)

/Mitoma 21, Velbek 28, Mekalister 90pen - Janson 10, Toni 22, Pinok 49/

Kristal Palas - Lester 2:1 (0:0)

/Iversen 59ag, Mateta 95 - Pereira 56/

Notingem Forest - Vulverhempton 1:1 (1:0)

/Džonson 38 - Podens 83/

Čelsi - Aston Vila 0:2 (0:1)

/Votkins 18, Megin 56/

Nedelja

Vest Hem - Sautemprton 1:0 (1:0)

/Ager 25/

Njukasl - Mančester Junajted 2:0 (0:0)

/Vilok 65, Vilson 88/

Ponedeljak

Everton - Totenhem 1:1 (0:0)

/Kin 90 - Kejn 68 penal/



tagovi

Majkl KinHari KejnAbdulaj DukureLukas Moura

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara