(©Reuters)
(©Reuters)

Konte prvi pik da zameni Garsiju u Napoliju

Vreme čitanja: 2min | pon. 09.10.23. | 21:57

De Laurentis još okleva

Samo osam kola je prošlo u Seriji A, a Napoli već debelo kaska za liderom Milanom (sedam bodova). Šampionska trka mogla bi vrlo brzo da bude gotova za aktuelnog prvaka Italije, ako se nešto drastično ne promeni.

Uprava Napolija, predvođena gazdom Aurelijom de Laurentisom, danas je raspravljala o sudbini trenera Rudija Garsije, ali nije donela nikakvu konkretnu odluku.

Izabrane vesti

De Lareuntis je tvrd na novčaniku, tako da se neće tako lako odlučiti da uruči otkaz treneru koji ima važeći ugovor do leta 2025. godine. Pa da istovremeno mora da plaća i smenjenog i novog šefa struke.

Ali, jeste se na sastanku govorilo o potencijalnim naslednicima Rudija Garsije. I kako javlja italijanski Skaj, na „pol poziciji“ je Antonio Konte, koji je stara želja gazde Napolija, samo što im se putevi nikako do sada nisu ukrštali. Bivši menadžer Čelsija je slobodan od marta kada se rastao sa Totenhemom, tako da sada nema prepreka što se tiče njegovom angažovanja. Naravno, pod uslovom da Napolitanci odluče da smene trenera.

No, ni Konte neće biti baš jeftina opcija, daleko od toga. Pa ukoliko dve strane ne uspeju da se dogovore, opcija B je Igor Tudor. On je dosta pristupačnija varijanta, a imao je sasvim korektne rezultate sa Veronom i kasnije Marseljom.

Problem za Napoli, ipak, nije samo na trenerskoj poziciji, nego varniči i u odnosima uprave kluba sa prvom zvezdom Osimenom, daleko ispod prošlosezonskog nivoa igra i Kvarachelija... I sve to mora ponovo da se složi kako bi šampion Italije ponovo krenuo da trči trku za odbranu titule. Ako ne bude do tada kasno.


tagovi

NapoliAntonio KonteSerija ARudi Garsija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara