Kozmin Kontra (©Reuters)
Kozmin Kontra (©Reuters)

Kontra opet seo na klupu velikana, korona u Čindiji

Vreme čitanja: 2min | pon. 31.08.20. | 11:43

Posle preuzimanja kluba od španskih investitora, Dinamo iz Bukurešta vratio na kormilo veliko ime rumunskog fudbala. Čak sedmorica članova domaćeg tima zaražena virusom, a na klupi neće biti ni trenera Emila Sandoija

Velikan iz Bukurešta na pragu konsolidacije posle nekoliko tmurnih sezona i borbe za preživljavanje. Drugi najtrofejniji klub u zemlji, Dinamo, dobio je ovog meseca nove vlasnike, špansku kompaniju Benel International SA. Prvi potez nove uprave bio je zakupljivanje Nacionalnog stadiona za narednu sezonu, a drugi je povučen prethodne nedelje. Drugi put na klupi Dinama seo je veliko ime rumunskog fudbala Kozmin Kontra. On je pre pet dana preuzeo komandu tima, a debi će imati danas (20.00) na gostovanju Čindiji u poslednjem meču drugog kola Lige 1. Utakmica se igra u Ploještiju.

Bivši igrač Alavesa, Milana, Atletiko Madrida i Hetafea već je radio u Dinamu kao trener, a u ovom klubu, koji se 18 puta okitio titulom šampiona Rumunije, afirmisao se igrajući od 1996. do 1999. godine. Velikan iz Bukurešta je na premijeri nove sezone odigrao samo 1:1 sa Hermanštatom na svom terenu. Bio je to prvi i poslednji put da je na klupi tima sedeo George Multesku.

Izabrane vesti

On je stigao u Dinamo sredinom jula, obavio pripreme sa ekipom, ali novi vlasnici želeli su da vrate Kontru na klupu.

"Rekao sam da ću u Dinamo da se vratim samo sa vrlo solidnim projektom. To znači da moraju da se promene mnoge stvari nabolje. Nadamo se da ćemo vratiti Dinamov tim tamo gde i pripada. Prvi cilj je ulazak u plej-of, a za dve-tri godine želimo da budemo ozbiljan kandidat za titulu. Naporno ću raditi kako bih ovaj tim pretvorio u pobednički. Nadam se da ćemo za mesec dana da vidimo pravo lice ekipe. Do tada, nadam se da imamo rezultate koje svi želimo. Dinamo će po strukturi, upravljanju izgledati tačno kao prvoligaški klub u Španiji“, rekao je Kontra na predstavljanju rumunskim medijima, prenosi Digisport.

U planu su i pojačanja. Pre nekoliko dana u klub su došli Janoš Gol iz poljske Krakovije i Adam Nemec iz Pafosa. Novajlija bi uskoro mogao da bude i Pol Anton posle isteka ugovora sa ruskim timom Krila Sovjetov. Kontra je najavio dolazak još nekoliko iskusnih igrača.

Domaćin ima problema sa koronom. Ovim virusom zaraženo je sedmorica u Čindiji, između ostalog i trener Emil Sandoi. Svi su u izolaciji.

"Ne znam tačno šta da kažem o utakmici. Trebalo bi da se igra u skladu sa novim protokolom. Imam konsultacije sa mojim stručnim štabom“, rekao je Sandoi.

RUMUNIJA 1 – 2. KOLO

Petak

Gaz Metan Medijaš - Argeš 2:0 (1:0)

/Bako 41, Dumitru 52/

UTA Arad - Voluntari 0:0

Subota

Hermanštat - Akademika Klinčeni 2:2 (1:0)

/Balan 27, Fortes 90+1 - Patriče 67, Serban 90+6/

Kluž - Sepsi 0:0

Nedelja

Botošani – Poli Jaši 4:0 (0:0)

/Kejta 67, Dogandžić 83, 88, Ofosu 84/

Uni. Krajova – Astra 2:0 (2:0)

/Koljić 22, Ćikaldau 26/

FCSB – Vitorul 3:0 (1:0)

/Tanase 2, Mladen 50 ag, Vina 91/

Ponedeljak

20.00: (5,30) Čindija Targovište (3,60) Dinamo Bukurešt (1,70)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Kozmin KontraRumunija 1RumunijaDinamo BukureštLiga 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara