Vagner (© Reuters)
Vagner (© Reuters)

Kopaj dalje, dno se ne vidi: Šalke otpustio Davida Vagnera

Vreme čitanja: 2min | ned. 27.09.20. | 10:47

Mark Vilmots prvi kandidat za novog trenera

Rudari na dnu okna. Ili, možda, može još dublje. Propada Šalke iz sezone u sezonu. U prethodnoj se jedva spasao ispadanja u Cvajtu, na početku ove izgleda ubijen u pojam, pa je posle samo dva kola smenio trenera.

David Vagner više nije šef stručnog štaba kluba iz Gelzenkirhena, pošto je na premijeri novog prvenstva unakažen u Minhenu (0:8), a u subotu pretrpeo poraz od Verdera kod kuće (1:3), što je bio signal da rukovodioci posegnu za drastičnim merama i otpuste 49-godišnjeg stratega.

Izabrane vesti

Nisu toliko problem uvodna dva poraza, onaj od Bajerna se i očekivao, već neubedljiva igra, loš ambijent u ekipi i niz od čak 17 mečeva bez pobede. Poslednja je ostvarena početkom februara protiv Herte u Kupu Nemačke. Otad niko nije pao pred kraljevsko-plavima. Kako obično biva, ceh je platio trener.

Svi smo se nadali da sa Davidom Vagnerom možemo da okrenemo situaciju u našu korist, ali nažalost, izdanja i rezultati u prve dve utakmice sezone nisu bili u skladu sa očekivanjima. Zato smo odlučili da se rastanemo. Uprkos razočaravajućem učinku, bila je ovo teška odluka. Hvala Davidu Vagneru i njegovim pomoćnicima, uradili su sve što su mogli u pokušaju da vrate Šalke na kolosek“, pojasnio je Johan Šnajder, sportski direktor kluba iz Gelzenkirhena.

Prema informacijama iz Nemačke, kao prvi kandidat za klupu Šalkea slovi Mark Vilmots, nekadašnji ofanzivni vezni ovog kluba u dva mandata, kasnije selektor Belgije, Obale Slonovače i Irana. Ako prihvati ponudu, pominje se da bi mu asistirali Džerald Asamoa i Majk Biskens, takođe bivši fudbaleri kluba sa Feltens arene.


tagovi

David VagnerŠalkeMark Vilmots

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara