Kopenhagen preživeo poljsku ofanzivu i dramu i došao do istorijskog uspeha

Vreme čitanja: 2min | sre. 30.08.23. | 23:02

Rakov izjednačio na vreme, ali nije uspeo da napravi podvig – 1:1

Jeste danski šampion Kopenhagen primer dobrog i zdravog poslovanja, sredina kao stvorena za aforimaciju mladih igrača, ali imaće na Parkenu još jedan razlog za zadovoljstvo u bliskoj budućnosti. Prvi put, od kada se elitno takmičenje igra u ovom formatu, Kopenhagen će biti dve godine zaredom biti učesnik Lige šampiona (šest puta ukupno).

Prethodnog leta morali su da krče put preko Trabzona, dok su sada ključni korak napravili u Pragu kada su eliminisali Sparu boljim izvođenjem jedanesteraca, a onda su u plej-ofu bez potrebe još jednom stresilirali navijače. Imali su pozitivan rezultat iz Poljske, vodili su na Parkenu, ali su na kraju morali da prežive poljsku ofanzivu u zaostavnom vremenu i gledaju ka nebu – 1:1. Dugo će u Rakovu žaliti za ovim utakmicama, mada su Poljaci napravili lep uspeh plasmanom u plej-of i automatskom kvalifikacijom za Ligu Evrope.

Izabrane vesti

Rakov nije želeo da se preda bez borb na Parkenu, iako je iz Poljske doneo negativan rezultat. Hrabro su izgledali gosti, počeli da rizikuju od prvog minuta, imali veći posed lopte. Egal utakmica mogla je da ode i udrugom smeru da je samo malo više prisebnosti Čebula prilikom šuta sa 16 metara.

Mnogo puta je Srbin iz Bosne na golu Rakova Vladan Kovačević bio junak tog kluba. Vwrovatno najzaslužniji čovek što je Rakov postao apsolutna senzacijapoljskog fudbala i šampion. Ali će večerašnji meč želeti što pre da zaboravi. Na njegovu dušu ide gol Denisa Vavra. Odbila se lopta u 35. minutu do snažnog štopera, verovatno je Kovačević očekivao centaršut, ali ga je bivši član Lacvija iznenadio. Poslavši loptu u bliži ugao.

Imao je Dijego Gongalveš šansu sve da reši. Njegov udarac je završio na prečki. U drugom poluvremenu Kopenhagen je pokušao rutinski da odradi posao i pogrešio. Rakov je bio uporan, stvarao gužvu i poluprilike. Na kraju je Frtan Tudor u 87. minutu provukao loptu do Lukaša Zvolinskog. Usledila je spretna reakcija i početak drame.

Na kraju je Kopenhagen preživeo.

LIGA ŠAMPIONA, KVALIFIKACIJE - PLEJ-OF, REVANŠ MEČEVI

Utorak

Galatasaraj - Molde 2:1 (1:0), prvi meč 3:2

/Ikardi 7pen, Anhelino 90+3 - Hestad 66/

Panatinaikos - Braga 0:1 (0:0), prvi meč 1:2

/Bruma 83/

Jang Bojs - Makabi Haifa 3:0 (2:0), prvi meč 0:0

/Iten 23, Sek 28ag, Ugrinić 46/

Sreda

AEK - Antverpen 1:2 (0:0), prvi meč 0:1

/Arauho 90 - Kerk 73, Balikviša 95/

Kopenhagen - Rakov 1:1 (1:0), prvi meč 1:0

/Vavro 35 - Zvolinski 87/

PSV Ajndhoven - Glazgov Rendžers 5:1 (1:0)

/Saibari 35, 53, De Jong 66, Verman 78, Goldson ag 82 - Tavernije 64/


tagovi

Kopenhagen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara