Džon Kordoba (©Reuters)
Džon Kordoba (©Reuters)

Kordoba se već isplaćuje Krasnodaru, ali klubu ne cvetaju ruže

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.09.21. | 12:58

Kolumbijac, skupo plaćeno pojačanje iz Herte, postigao već pet golova u Premijer lige Rusije

Posle slabe sezone, Krasnodar je tokom leta potrošio skoro 30.000.000 evra, a najskuplja akvizicija je bio Kolumbijac Džon Kordoba iz Herte. On je plaćen čak 20.000.000, ali već počinje da se isplaćuje. Postigao je pet golova, u prvh sedam kola, jedan manje od najboljeg strelca Premijer lige Rusije, Fjodora Smolova iz Lokomotive.

Iako se dosta očekivalo od tima sa juga Rusije, Krasnodar ima slab početak sezone, po tri pobede i poraza, uz remi, za tek sedmo mesto. Zenit je pobegao već sedam bodova. Krasnodar bi mogao u ovom prvenstvu da se umeša u borbu za Ligu šampiona sa moskovskim timovima - Lokomotivom, Spartakom, CSKA i Dinamom.

Izabrane vesti

18.00: (2,75) Ahmat Grozni (3,30) Krasnodar (2,55)

Na klupi sedi Belorus Viktor Gončarenko koji je početkom godine dobio otkaz u redovima CSKA. Krasnodar danas (18.00) gostuje u Čečeniju Ahmatu u Groznom, timu za koji već dve godine igra Miroslav Bogosavac, bivši igrač Partizana i Čukaričkog.

---------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

---------------------------------

Gosti su na startu sezone pobedili Ural sa 3:0, ali onda su na tri vezane utakmice bez pobede (samo bod). Ahmat igra toplo-hladno, ima tri pobede i četiri poraza i opstanak je ono što je prioritet za tim iz Groznog.

Krasnodar je na papiru mnogo kvalitetniji tim, ali Gončarenko na početku sezone ima dosta kadrovskih problema. Van stroja zbog crvenih kartona su Poljak Gžegož Krihovjak, letošnje pojačanje iz Lokomotive, i Holanđanin Toni Vilhena. Zbog povrede van stroja su Jonov, Martinovič i Brazilac Vanderson. U domaćem timu ne može da igra Albanac Bernard Beriša.

15.30: (2,55) Krila Sovjetov (2,95) Rostov (3,05)

U proteklom šampionatu Krasnodar je doživeo oba poraza od Ahmata. Posebno je bio katastrofaln neuspeh na svom terenu. Tim iz ruske oblasti Čečenija je slavio sa čak 5.0, dok je na svom terenu dobio sa 2:0. Krasnodar je samo jednom dobio narednog rivala na poslednjih šest utakmica Premijer lige Rusije.


tagovi

Rusija 1Rusijaruska premijer ligaKrasnodar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara