Hjong Min Son (©Reuters)
Hjong Min Son (©Reuters)

Koreja čeka da proradi zvezda Totenhema

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.01.24. | 10:07

Azijski kup: Hjong Min Son bez gola iz igre pred današnji duel (12.30) poslednjeg kola grupne faze u Dohi protiv autsajdera Malezije

Japan je prvi favorit za osvajanje Azijskog kupa, a odmah iza bukmejkeri vide Južnu Koreju koju predvodi as Totenhema Hjong Min Son. Redovni učesnik Mundijala nije poražen u grupnoj fazi kontinentalnog šampionata od 2007. godine, kada je izgubio od Bahreina (1:2).

Selekciju koju s klupe predvodi legendarni Nemac Jirgen Klinsman nije briljirala u prva dva gola. Posle pobede nad Bahreinom sa 3:1, usledio je razočaravajući remi (2:2) sa Jordanom. Son je bio precizan iz penala na početku meča, ali u finišu prvog poluvremam dva gola postigao Jordan. U sudijskoj nadokandi je Al Arab autogolom spasao favorita, za remi i verovatno plasman u nokaut fazu najjačeg reprezentativnog takmičenja na najvećem kontienentu.

Izabrane vesti

Korejci danas (12.30) u Dohi dočekuju autsajdera Maleziju i bori se za prvo mesto. Klinsmanovim izabranicima treba pobeda sa većom razlikom za pol-poziciju, ako Jordan dobije Bahrein. Azijski Tigrovi su od 2011. godine svaki put osvajali grupu. Južna Koreja je bez poraza na 10 poslednijih utakmcica u svim takmičenjima.

12.30: (1,15) Južna Koreja (7,00) Malezija (15,0

Koreja će do kraja šampionata da bude lišen usluga prvog golmana Kima Seunga koji je povredio zglob uoči meča sa Jordanom, pa ga ja zamenio u drugom meču Azijskog kupa Jo Hjion Vu. Sve oči biče uprte u Sona, koji i dalje nema gol iz igre. Pogodak s bele tačke protiv Jordana je bio njegov 42. pogodak za reprezentaciju.

Son uvek dobija posebnu pažnju na ovom turniru jer igra u Premijer ligi, to je normalan proces”, rekao je Klinsman i dodaje:

Kada dobije loptu, dva ili tri igrača će ga zatvoriti jer igra defanzivno. Slično je i sa Lijom koji igra za Pari Sen Žermen. Son zna kao da se nosi s tim, zna da nađe prostor i nadam se da će da stavi pečat na ovom turniru".

JUŽNA KOREJA ŠAMPION AZIJE - KVOTA U MOZZARTU JE 5,00.

Koreja nije matematički izborila narednu rundu.

Očigledno je da naša grupa veoma teška. Spremni smo za ovu tešku utakmicu. Dobro smo se spremili i napravili skauting narednog rivala. Ne gledamo sledeću fazu, mogućeg protivnika u nokaut rundi. Znamo da možemo da igramo bolje”, zaklučio je nemački stručnjak.

U prvom meču protiv Bahreina istakao se vezista Pari Sen Žermena Li, strelac dva pogotka u pobedi od 3:1. Malezija je bez boda, ali ni postignutog pogotka za 180 minuta, pa je jasno da su Son i drugovi favoriti za tri boda.

AZIJSKI KUP – 3. (POSLEDNJE) KOLO

Četvrtak

GRUPA E

12.30: (2,45) Jordan (3,00) Bahrein (2,95)

12.30: (1,15) Južna Koreja (7,00) Malezija (15,0)

GRUPA F

16.00: (7,25) Kirigistan (4,30) Oman (1,48)

16.00: (1,65) Saudijska Arabija (3,45) Tajland (5,40)

***kvote su podložne promenama



tagovi

AzijaAzijski kupHjong-Min SonJirgen Klinsmanreprezentacija Južne Koreje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara