Milan Gajić pravi faul (Printscreen)
Milan Gajić pravi faul (Printscreen)

Košmaran početak Milana Gajića i zbog čega je dobio crveni, a ne žuti karton (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 21.03.24. | 18:52

Desni bek CSKA skrivio jedanaesterac povlačenjem rivala sa leđa i završio utakmicu pre sredine prvog poluvremena

Dugo se pričalo o bratskom, prijateljskom sudaru Rusije i Srbije u Moskvi, dugo je javnost čekala prvu utakmicu Piksijevih Orlova od sredine novembra prošle godine, duela sa Bugarskom i plasmana na Evropsko prvenstvo, ali je euforiju već na startu ubio nepromišljen potez Milana Gajića.

Nije bilo mnogo akcije na Dinamovoj VTB areni, a onda je odbrana Stoje pukla kroz sredinu, a desni bek moskovskog CSKA sa leđa povukao Hluševiča koji se našao u čistoj gol-šansi. Petrović je odbranio udarac, ali je turski sudija Arda Kardešler opravdano svirao jedanaesterac.

Izabrane vesti

Gajića je mogao da spase jedino prvobitno dosuđeni ofsajd, ali je VAR tehnologija potvrdila da su Rusi odigrali čistu akciju, a momak koji je večeras igrao tek drugu utakmicu za A reprezentaciju, prvu još od 2021. godine i debija protiv Republike Irske je pred očima video crveni karton.

Utisak, potpuno nepotrebno, makar u prijateljskoj utakmici.

Tu je i objašnjenje zbog čega je Gajić dobio crveni, a ne žuti karton. U propozicijama Uefe jasno je definisano se ekipa ne sankcioniše duplom kaznom, i penalom i crvenim kartonom. Međutim, to važi u slučajevima kada defanzivac pokaže jasnu nameru da startuje na loptu. A Gajić nije uklizavao sa leđa, već je rukom ščepao dres Hluševiča i tako ostavio Srbiju na vetrometini u prijateljskom duelu u Moskvi.

Đorđe Petrović nije uspeo da odbrani penal Antonu Mirančuku, a već po isteku pola sata igre savladao ga je i Maksim Osipenko.

Podsetimo se i scene sa nedavne utakmice Čelsija i Lestera iz četvrtfinala FA kupa. Kalum Dojl je napravio prekršaj nad Nikolasom Džeksonom, a sudija pokazao na belu tačku i dao Dojlu žuti karton. Nakon toga, VAR ga je pozvao jer je prekršaj bio van šesnaesterca. Ponuštio je odluku o penalu, pokazao da će biti slobodan udarac, a umesto žutog, dojlu pokazao crveni karton. Pokazatelj sudijskog pravila o izostanku "duple kazne".


tagovi

Milan Gajić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara