Stadion Bentegodi (©Reuters)
Stadion Bentegodi (©Reuters)

Košmarni dani za Kjevo: Na 20 godina od promocije u Seriju A stiglo izbacivanje u četvrti rang

Vreme čitanja: 1min | čet. 15.07.21. | 14:49

Klub iz Verone zbog finansijskih problema izbačen iz Serije B

Sunovrat Kjeva iz Verone je u toku.

Na tačno 20 godina od istorijske promocije u Seriju A, u kojoj su od tada proveli 17 sezona, klub je zbog finansijskih problema izbačen iz Serije B u četvrti rang takmičenja.

Izabrane vesti

PETAK, 20.00: (1.22) CRVENA ZVEZDA (6.50) VOJVODINA (13.0)

FS Italije odbio je žalbu, tako da će Leteći magarci umesto u drugoligaškom karavanu, predstojeće sezone igrati dve lige ispod. Zbog toga bi, pominju italijanski mediji, mogao i da bude proglašen bankrot simpatičnog kluba čijoj bajci je izlgeda došao kraj.

Kjevo se prvi put za mesto u Seriji A izborio u sezoni 2000/01. Član elite italijanskog fudbala bio je sve do 2008, kada je ispao, ali se i potom ekspresno vratio u najjači rang. Pre dve sezone su žuto-plavi ponovo ispali, sa samo dve pobede u prvenstvu, a prošle nisu uspeli da ponove brzinski povratak. Zaustavljeni su u plej-ofu Serije B.

Ovakav udarac mogao bi da ostavi velike posledice na klub koji je vremenom stigao čak i do kvalifikacija za Ligu šampiona, 2007. godine. Videćemo ima li Luka Kampedeli, koji je vođenje kluba nasledio od oca Luiđija, još neki čarobni štapić u svom vlasništvu.

Neće biti lako pokriti dug koji je 30. juna 2020. iznosio 40.200.000 evra, plus krediti na 14.400.000. Lokalni list Korijere del Veneto pominje da bi spas mogla biti prodaja kluba kompaniji iz Sjedinjenih Američkih Država, ali se ne navodi njeno ime.


tagovi

KjevoSerija B

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara