undefined
undefined

Košmarno popodne za Bajern! Predaja krune odložena za 24 sata, ali Tuhela mnogo boli glava (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 13.04.24. | 17:38

Još jedan izgubljen igrač za revanš sa Arsenalom...

Bajern je odložio šampionsko slavlje Leverkuzena za 24 sata, ostaće na drugoj poziciji i nakon 29. runde, pošto je nekako savladao Keln sa 2:0, ali sve to skupo je platio. Kao da se s malo problema suočio Tomas Tuhel posle prvog meča četvrtfinala Lige šampiona u Londonu, kada je za revanš izgubio Alfonsa Dejvisa (kartoni) i Serža Gnabrija (nova povreda). Nakon današnjeg meča vrlo je izvesno da Bavaraci u sredu protiv Arsenala neće moći da računaju ni na Kingslija Komana.

Tek što je bilo počelo drugo poluvreme, Koman je sam uspeo da se povredi. A dobro je poznato da su pauze posle takvih situacija uglavnom poduže. Uhvatio se Francuz odmah za butinu desne noge i zatražio izmenu. Teren nije mogao da napusti hodajući, već uz pomoć dvojice lekara, vukući tu povređenu nogu po travi.

Izabrane vesti

Ozbiljno je navijače Bajerna i Tuhela štrecnuo u jednom času i Hari Kejn, jer se takođe našao na zemlji, s bolnom grimasom na licu posle jednog žešćeg duela, međutim Englez je uspeo da se pridigne i da nastavi utakmicu bez većih posledica. Makar u prvi mah...

Imajući u vidu koliku prednost Bajer Leverkuzen ima i da će vrlo izvesno, koliko sutra, proslaviti prvu 'salataru' u istoriji, sama utakmica u Minhenu nije bila od naročitog značaja za domaćina; Tuhel je kombinovao, čuvao određene igrača za Arsenal (Musijala počeo na klupi, Gorecka i Lajmer takođe; Sane i Nojer nisu ni bili u konkzrenciji za sastav); tako da je evrolgol Rafaela Gereira ostao u drugom planu.

Portugalac je pogodio za 1:0 u 65. minutu, dok je Tomas Miler potvrdio trijumf šampiona u sudijskoj nadoknadi.

Za razliku od Bajerna, Kelnu je ovaj meč bio i te kako važan, jer se žestoko bori za opstanak, međutim tako to obično biva kad se bodovi spasa traže u Minhenu. Nisu Jarčevi bili loši, no daleko od toga da su bili blizu da 'kljucnu' makar ui bodić.

Tako su sada u još težoj situaciji nego juče, jer Majnc je deklasirao Hofenhajm sa 4:1. i pobegao Kelnu na plus četiri. Da sve bude gore po slavni klub, i Bohum je remijem sa Hajdenhajmom (1:1) povećao razliku u odnosu sa Jarčeve.

Kevin Šloterbek bio je u centru pažnje na tom susretu. U 81. minutu pogodio je sopstevnu mrežu, a onda u 90+1 spasao svoj tim poraza.

RB Lajpcig i Borusija iz Dortmunda uspešno su nastavili borbu za četvrto mesto. Red Bulov klub nije imao nikakvih problema protiv Volfzburga (3:0), kog je definitivno gurnuo u borbu za opstanak, a Milioneri su krenuli silovito kod imenjaka u Gladbahu, poveli lako i brzo sa 2:0 (oba pogotka Marcel Zabicer), da bi potom malo povukli ručnu, primili gol i dosta se mičili da privedu utakmicu kraju.

Tome je prilično doprinelo i crveni karton Karima Adejemija već u 55. minutu...

Edin Terzić je takođe promešao karte, neke od nosilaca igre odmarao, pošto u utorak na Vestfalen dolazi Atletiko Madrid. Utoliko ovaj trijumf Borusije ima veći značaj.

Dortundoiva sudbina ove sezone rešava se u naredne dve runde Bundeslige. Prvo mu na noge dolazi Bajer Leverkuzen, a onda verovatnoxsledi meč odluke protiv glavnog rivala za četvrto mesto - RB Lajpciga.

BUNDESLIGA – 29. KOLO

Petak

Augzburg - Union Berlin 2:0 (0:0)

/Tic 47, Mihel 81/

Subota

Menhengladbah - Dortmund 1:2 (1:2)

/Veber 36, Zabicer 22, 28pen/

Bajern - Keln 2:0 (0:0)

/Gereiro 65, Miler 90+3/

Bohum - Hajdenhajm 1:1 (0:0)

/K. Šloterbek 81ag - K. Šloterbek 90/

Majnc - Hofenhajm 4:1 (0:1)

/Burkart 47, Emvene 51, Gruda 63, Onisivo 81 - Kadežabek 19/

RB Lajpcig - Volfzburg 3:0 (1:0)

/Olmo 13, Šeško 68, Openda 82/

18.30: (1,53) Štutgart (4,20) Ajntraht Frankfurt (6,25)

Nedelja

15.30: (4,10) Darmštat (3,50) Frajburg (1,90)

17.30: (1,20) Bajer Leverkuzen (6,75) Verder Bremen (14,0)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Bundesliga

Obaveštavaj me

Dortmund
Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara