Kostarika i Kembel rasturili Irce pred polazak za Evropu! Prekidi i kontre, Srbijo pazi se... (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 03.06.18. | 21:21

Rival Orlova ubedljiv u prvoj prijateljskoj proveri

Krcat stadion u prestonici San Hoseu i 35.000 navijača su ovacijama u aplauzima ispratili reprezentaciju Kostarike pred put u Evropu gde ih očekuju Mundijal i Srbija na startu takmičenja.

Kostarikanci su počastili navijače sjajnpom igrom i ubedljivom pobedom protiv Severne Irske (3:0) u prvom od tri prijateljska meča uoči Mundijala. Preostala dva igraju u Evropi protiv Engleske i Belgije.

Izabrane vesti

Prekidi i kontranapadi su se i večeras pokazali kao glavno oružje Kosatrikanaca. Čak ni Ostvljani nisu mogli da pariraju Tikosima u skoku s obzirom da su dva gola pala posle nkornera.

Kosatrika je počela meč u skoro najjačem sastavu. Nije bilo nedovoljno oporavljenog Urenje, pošteđen je Brajan Ruiz ali svi ostali starteri su bili od prvog minuta na terenu. Keljlor Navas je nagrađen burnim apaluzima i ovacijama za osvajanje treće Lige šampiona sa Realom, a onda je u 35. minutu zamenjen jer je selektor želeo da ga samo predstavi navijačima i da ga potom odmori.

I bez Navasa su Kosatrikanci lako izašli na kraj Severnom Irskom. Počeli su u svojoj standardnoj formaciji 5-4-1, a poveli su posle pola sata igre. Kembel je izveo korner, Đankarlo Gonzales bio najviši u skoku na prvoj stativi, a napadač Venegas na pravom mestu na drugoj stativi da sprati loptu u mrežu.

Tek što je počelo drugo poluvreme, Tikosi su duplirali prednost. Sevnula je kontra, povukli su Venegas i Kolindres koji je nešto petljao, ali je našao samog Kembela koji je iskoristio zicer. 

Na kraju je Kembel namestio i treći gol. Opet korner i opet dobar centaršut. Na glavu rezervisti Kalvu za konačnih 3:0. 

Kostarika: Navas (od 35. Moreira) - Gamboa (od 64. Smit), Akosta, Gonzales (od 73. Voston), Duarte (od 46. Kalvo), Ovijedo - Kembel, Borhes (od 64. Teheda), Guzman, Kolindres - Venegas (od 70. Matarita)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara