Filip Kostić (Foto: Reuters)
Filip Kostić (Foto: Reuters)

Kostić: Najbolji trenutak u karijeri, videćemo šta će biti sledeće sezone, sada je vreme da slavimo

Vreme čitanja: 2min | čet. 19.05.22. | 02:50

"Ovo je naše veče i mislim da nećemo spavati večeras", kaže srpski fudbaler posle istorijskog uspeha Ajntrahta

Ako ovog leta zaista napusti Ajntraht, o čemu se već uveliko piše, Filip Kostić nije mogao na bolji način da se oprosti od kluba i navijača. Uhvatio je srpski fudbaler poslednji voz i u verovatno poslednjem meču u dresu tima iz Frankfurta zaokružio trogodišnji boravak među Orlovima trofejem, prvim klupskim u Evropi posle 42 godine, čime je svoje ime samo podebljao u istorijskim knjigama Ajntrahta.

Ujedno, stigao je 29-godišnji Kragujevčanin do svog prvog trofeja u karijeri, što dovoljno govori o tome koliko je ova noć bitna za njega.

Izabrane vesti

"Ovo je najbolji trenutak u mojoj karijeri. Šta mogu da kažem, ovo je neverovatna noć. Zaslužili smo ovo i mogu samo da kažem da sam ponosam na ovaj tim, vrlo sam srećan. Ovo je naše veče i mislim da nećemo spavati večeras", rekao je Kostić posle utakmice.

Priznaje asistent jedinog gola Ajntrahta da je njegov tim naišao na defanzivno odličnog rivala koji mu, za razliku od nekih prethodnih rivala na putu do finala, nije ostavljao previše prostora.

"Oni su vrlo dobar tim. Znate, ovo je finale, mali detalji mogu biti vrlo bitni, poput prvog gola ili našeg. Uspeli smo, presrećan sam i sada idem da proslavim sa svojim timom."

Osvajanjem Lige Evrope, fudbaleri Ajntrahta ostvarili su direktan plasman u grupnu fazu Lige šampiona naredne sezone, što će biti njihovo istorijsko prvo učešće u elitnom takmičenju Starog kontinenta. Ipak, pitanje je da li će ga Kostić dočekati, s obzirom na interesovanje brojnih klubova za njega.

"Naravno, to je bio naš cilj. Sada treba to da proslavimo, pa ćemo videti šta će biti sledeće sezone", ostao je misteriozan Kostić.

Heroj Ajntrahta Kevin Trap (odbranio penal Aronu Remziju i zicer Rajanu Kentu neposredno pre jedanaesteraca) nije želeo da preuzme tu ulogu.

"Ovde ima nekih heroja (pokazao na navijače, prim.aut). Pogledajte to, ne postoji jedan heroj, svi smo mi heroji. Ne bismo uspeli da uradimo ovo bez njih", rekao je Trap.

Prethodne noći golman Notingem Foresta Bris Samba odbranio je tri penala fudbalerima Šefild Junajteda u penal seriji zahvaljujući informacijama ispisanim na flašici sa vodom. Imao ih je i Trap večeras sa sobom, ali mu nisu bile od pomoći.

"Nije mi pomogla kod prva dva penala, pa sam se potom oslonio na instinkt", priznao je nemački golman.

Jedan od heroja Ajntrahta, Sebastijan Rode, dobio je mali "suvenir" od Džona Lundstama da ga seća na istorijski uspeh. Naime, nekadašnji vezista Bajerna zadobio je povredu glave na startu utakmice, pošto ga je Lundstram neoprezno zakačio kramponima po glavi.

"Odmah sam povratio svest, tako da je sve prošlo dobro Istog trenutka sam se prisetio Švajnštajgera iz finala Svetskog prventva 2014. godine Bilo je ovo neverovatno putovanje, zaslužili smo ovo", zaključio je Rode.


tagovi

Filip KostićKevin TrapSebastijan RodeAjntraht Frankfurt

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara