Filip Kostić (Reuters)
Filip Kostić (Reuters)

Kostić više nije siguran u Juventusu

Vreme čitanja: 2min | sre. 21.02.24. | 14:39

Bjankoneri bi razmislili ako dođe ponuda

Situacija u Juventusu je takva da će na leto skoro svi biti na prodaju. Ako stigne prava ponuda.

Finansijska rupa je sve veća i negde se taj minus mora nadoknaditi. Sezona bez Evrope i još jedna izgubljena trka za skudeto su samo produbili krizu Stare dame. Zato će se na leto osluškivati ponude za skoro sve igrače. Od Vlahovića do Kostića.

Izabrane vesti

Gazeta delo Sport danas piše je jedan od retkih nedodorljivih u timu Bjankonera mladi bek Andrea Kambijazo a da status Filipa Kostića i Timotija Vee nije više tako čvrst kao ranije.

Kambijazo je jedan od mladića koji su iskoristili šansu ove sezone. Primarno desni spoljni je pokazao da uspešno može da pokriva i levi bok. Zabeležio je 24 nastupa i dao dva gola u svim takmičenjima za Bjankonere, a postao je i redovan član reprezentacije Italije.  On je budućnost Juventusa. Uz Kjezu, Bremera, Lokatelija, Jildiza, ali i momke koji s uspehom igran pozajmicama poput Soulea, Hojsena, Kaja Žorža, Barenečeu, De Vintera...

Za one koji već imaju izgrađena imena u svetu fudbala, važe drugačija pravila. Oni imaju cenu i sve će da zavisi od ponuda koje stignu. Iako februar nije vreme kada se razgovara o prodajama, jeste momenat kada se kuje strategija za leto. Kostić i Vea ove sezone nisu opravdali očekivanja. Iako je Srbin standardan na levom boku i počeo je većinu mečeva, četiri asistencije i nijedan postignut gol nisu baš bilans za pohvalu. Amerikanac Vea je stigao letos kao pojačanje za desno krilo ali nije opravdao očekivanja i na 22 meča ima po jedan gol ili asistenciju.

Zato u Torinu razmišljaju o i zamenama na pomenutim pozicijama ako dođu dobre ponude za Srbina i Amerikanca. Na radaru Juventusa su Reinildo Mandava iz madridskog Atletika koji na levoj strani pokriva sve defanzivne pozicije, bilo da se igra u sistemu sa trojicom ili četvoricom pozadi. Pogotovo što ističe i ugovor Aleksa Sandra koji je do sada pokrivao to mesto. Saradnja sa Madriđanima mu ističe 2025. i ako je ne produži do leta, onda je rastanak realna opcija.

Što se tiče desnog boka, Juventus je bacio oko na Kilijana Sildiliju iz Frajburga. Mladi reprezentativac Francuske je skrenuo pžanju Juventusa prošle sezone kada je igrao protiv njih u Ligi Evrope. Po stilu igre i potencijalu podseća na Benžamana Pavara jer može da igra kao desni spoljni u sistemu sa trojicom pozadi ili kao klasičan desni bek sa četvoricom u poslednjoj liniji.tagovi

Filip KostićTimoti Vea

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara