Fudbaleri Monaka (©Reuters)
Fudbaleri Monaka (©Reuters)

Kovač "meša karte", Monaku u mislima Šahtjor

Vreme čitanja: 2min | pet. 13.08.21. | 12:54

Francuska Liga 1: Kneževi igraju u Lorijanu, četiri dana pred meč sa ukrajinskim timom u plej-ofu Lige šampiona

Odlična sezona je iza Monaka. U debitantskoj na klupi hrvatskog stručnjaka Nike Kovača osvojeno je treće mesto u Ligi 1 i izborene su kvalifikacije za Ligu šampiona. Kneževi nisu imali problema sa Spartom iz Praga u trećem kolu kvalifikacija, a na putu do grupne faze stoji ukrajinski vicešampion Šahtjor.

Timu iz Monte Karla je dvomeč sa jakim timom iz Donjecka prioritet u narednih desetak dana. Monako je na premijeri novog prvenstva Francuske odigrao samo samo 1:1 protiv Nanta. Prilika za prva tri boda u Ligi 1 je gostovanje Lorijanu večeras (21.00) u prvom meču drugog kola elitne lige Galskih petlova.

Izabrane vesti

21.00: (3,80) Lorijan (3,45) Monako (2,00)

Domaćin je jedna od onih "jo-jo" ekipa koje su godinama između elite i drugorangiranog takmičenja.

"Kao što sam već rekao u nekoliko navrata, idemo korak po korak. Lorijan je prvi sledeći. Prošle sezone smo imali dve teške utakmice protiv ovog tima. Sigurno ću napraviti nekoliko promena u timu u zavisnosti od kondicije mojih igrača, ali još ne gledam Šahtjor. Više volim da se fokusiram na Lorijan jer su svi mečevi prve lige važni. Moramo da postignemo dobar rezultat i pobedimo“, rekao je Niko Kovač, trener Monaka, za zvaničan sajt lige.

---------------------------------

Utakmicu šampionata Francuske, Lorijan – Monako (21.00), možete da gledate uživo na portalu mozzartbet. com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

---------------------------------

Ekipa iz Kneževine igrala je odlično prošle sezone u gostima. Na devet od poslednjih 11 utakmica na strani je pobedila. Kod domaćina zbog povreda van tima su Bogard, Dijara, Lekuše i Majokolo. Kod gostiju povredu mišića ima golman Benžanin Lekom.

Prošle sezone je Monako dobio u Lorijanu sa 5:2, dok je u Monte Karlu bilo 2:2. Kneževi su dobili današnjeg rivala na pet od šest prethodnih mečeva.


tagovi

Francuska 1FrancuskaFrancuska Liga 1Liga 1LorijanMonakoNiko Kovač

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara