Mateo Kovačić na naslovnoj strani Marke
Mateo Kovačić na naslovnoj strani Marke

Kovačić u lice Lopetegiju: Da, idem! Real čeka 50.000.000

Vreme čitanja: 2min | ned. 22.07.18. | 09:01

Gotovo je

Najava je stigla još na početku prelaznog roka. Glasno je izgovorena baš tokom Mundijala u Rusiji: Mateo Kovačić želi da ide iz Reala. Đulen Lopetegi se nadao da će uspeti da ga ubedi da ostane, ali je prema poslednjim informacijama iz Španije hrvatski reprezentativac i novom treneru Kraljevskog kluba jasno rekao: nema okretanja, idem!

Madridska Marka navodi da su Kovačić i Lopetegi u petak imali tet-a-tet sastanak u trening kampu Valdebebas. Kovačić je samo ponovio šta je imao. Lopetegi se trudi da ga ubedi da ostane, i sam svestan da će teško naći takvog rezervistu, Mateo se nije dao. Povišenih tonova nije bilo, sve je trajalo vrlo kratko, Kovačić je bio jasan i rastao se sa Realom na prijateljski način.

Izabrane vesti

Tačnije, rastaće se kad se Real sa udvaračima dogovori oko obeštećenja. Mančester Siti, Bajern, Juve, Mančester junajted i Liverpul samo su neki od klubova koji su se ovog leta dovodili u vezu sa Kovačićem. U međuvremenu su neki kupovali i verovatno ostali bez dozvoljno sredstava za Kovačića, koji sigurno neće biti jeftin iako u konkurenciji Kazemira, Tonija Krosa i Luke Modrića nikako nije mogao do pozicije startera u Realu. Međutim, ipak je to igrač sa tri titule Lige šampiona pod pasom. I to nešto znači.

Trenutno, čini se da je Bajern možda i najrealnija opcija. Novi trener Niko Kovač odlično poznaje Kovačića, on ga je i promovisao u hrvatskog reprezentativca. A Mateu je samo bitno da igra.

Kada je to i jasno rekao novom šefu shvatili su i u Madridu da će morati da popuste. Do sada nisu želeli da se rastanu sa Kovačićem. Idealno se ponašao. Shvatili su na kraju da ipak ne vredi držati nezadovoljnog igrača. Sad je vreme na kupce da krenu u akciju. Ponude ispod 50.000.000 evra neće se ni uzimati u razmatranje.

(FOTO: Marca.com)


tagovi

Mateo KovačićLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara