Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

Kragujevčani na turbo pogon, Piroćanci pojačani u nastavku sezone

Vreme čitanja: 3min | sub. 10.10.20. | 09:03

Radnički 1923 i Kabel žele da nastave seriju pobeda. Ekipa sa jugoistoka Srbije dovela petoricu novih igrača poslednjeg dana prelaznog roka

Odigrana je tek četvrtina sezone u Prvoj ligi Srbije, a tandem Kabel i Radnički 1923 izdvojio se na vrhu tabele. To su jedine ekipe u drugoligaškom karavnu koje još nisu osetile gorčinu poraza. Kragujevčani u svojim redovima imaju dvojicu nekadašnjih reprezentativaca Srbije. Početkom sezone u klub sa stadiona Čika Dača stigao je Marko Mirić, nekadašnji fudbaler Crvene zvezde, a poslednjeg dana prelaznog roka, posle 16 godina, u klub se vratio još jedan rođeni Kragujevčanin, Nemanja Tomić, bivši vezista Partizana.

On je u ponedeljak potpisao jednogodišnji ugovor i biće veliko pojačanje za četu Aleksandra Linte, koja je najefikasnija ekipa u prvenstvu sa 19 pogodaka. Radnički danas (14.00) na svom stadionu dočekuje Žarkovo, koji je u očajnoj formi. Izabranici trenera Milana Kuljića bili su u vrhu tabele na startu sezone, ali na poslednje četiri utakmice imaju samo bod, odnosno tri poraza u nizu. Radnički 1923 je neumoljiv na svom stadionu. Ima svih pet pobeda, uz čak 14 postignutih golova (skoro tri po meču).

Izabrane vesti

Domaćin je apsolutni favorit.

"Još jedna lepa prilika za nova tri boda. Dobro poznajemo ekipu Žarkova, koja je po kvalitetu malo iznad Dinama. Ono što ne smemo sebi da dozvolimo, jeste repriza igre iz prvog poluvremena protiv Vranjanaca. Ukoliko budemo odigrali onako kako znamo i umemo, svakako da ćemo biti blizu novom trijumfu“, ocenjuje kapiten Kragujevčana Stevan Kovačević za klupski sajt.

Osim trke sa Kabelom za prvo mesto, motiv za Kragujevčana je taj da prethodne dve sezone na svom stadionu nisu uspeli da pobede beogradski tim. Prošle sezone na Čika Dači je bilo 2:2, a pretprošle 1:1. Jedini trijumf Radničkog protiv Žarkova ostvaren je pre dve godine na gostovanju, kada je bilo 1:0 za ekipu iz Šumadije.

Kabel u Novom Sadu dočekuje čačanski Borac (15.00). Domaćin na svom terenu ima četiri trijumfa i remi (1:1) u derbiju šampionata protiv Radničkog. Čačani su u formi posle početna dva poraza. Imaju četiri pobede u poslednjih pet kola i žele da iznenade lidera i uključe se u trku za mesto koje vodi u Superligu naredne sezone.

Radnički iz Pirota je krajem septembra dobio novog trenera. Dejana Čelara zamenio je Nikola Puača, koji je radio u omladinskoj školi Crvene zvezde. Piroćanci dočekuju Zemun (15.00), najmlađu ekipu u ligi. Oba tima ne mogu da se pohvale dobrom formom. Radnički ima tri poraza u prethodna četiri kola, dok su Zemunci sakupili samo bod u poslednje tri utakmice i čeka ih grčevita borba za opstanak u drugoligaškoj konkurenciji.

Ekipa iz Pirota je poslednjeg dana prelaznog roka dovela čak petoricu novih igrača, a to su Miloš Ožegović, golman Rastko Šuljagić, Andrej Jakovljević, Miloš i Đorđe Kukolj. Osim mladog Đorđa Kukolja, nekadašnjeg omladinca Crvene zvezde, koji se povredio na prvom treningu, ostali konklurišu za meč sa Zemuncima.

Miloš Ožegović i golman Rastko Šuljagić već su branila boje Radničkog, a imaju zavidno iskustvo u Superligi Srbije. Ožegović je igrao za Napredak, dok Šuljagić dolazi iz Javora, piše pirotski portal plusonline.rs.

PRVA LIGA SRBIJE – 10. KOLO

Petak

IMT - Loznica 2:3 (2:0)

/Terzić 11, Bajić 12 - Komarčić 50, 76pen, Dražić 80/

Subota

14.00: (1,35) Radnički 1923 (4,50) Žarkovo (8,50)

15.00: (1,30) Kabel (4,80) Borac 1926 (9,50)

15.00: (1,80) Radnički P. (3,35) Zemun (4,40)

Nedelja

15.00 Dinamo V. - Železničar P.

15.00 Sloga – Budućnost

15.00 Radnički S. M. - Trajal

Ponedeljak

15.00 Dubočica – Jagodina

15.00 Grafičar – Kolubara

***kvote su podložne promenama



tagovi

Srbija 2SrbijaRadnički KragujevacPrva liga SrbijeŽarkovoRadnički PirotKabelBorac Čačak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara