Kamaviga i Vinisijus (© Reuters)
Kamaviga i Vinisijus (© Reuters)

Kraj godine za Kamavingu, Real brine i zbog Vinisijusa

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.11.23. | 14:29

Madriđani suočeni sa kadrovskim problemima

Moraće Real da privede 2023. kraju bez Eduarda Kamvinga. Pre nekoliko dana je posle starta Usmana Dembelea pao na treningu reprezentacije Francuske, zatim je prebačen u Madrid, gde su ga pregledali lekari španskog velikana i utvrdili da mu je oštećen ligament desnog kolena. Sreća u nesreći po mladog vezistu je što nije pokidan, ali ovakve povrede su bolne i zahtevaju mirovanje. Mada se isprva verovalo da će se oporaviti za tri do četiri sedmice, prognoze su malo drugačije.

Real nije precizirao, međutim, madridski mediji uveravaju da povreda zarađena tokom priprema za novembarski ciklus kvalifikacija za Prvenstvo Evrope znači da se Kamavinga na teren neće vraćati između šest i osam sedmica. Samim tim, za njega je, što se tiče fudbala, ova godina okončana i mogao bi da se vrati u akciju tek početkom naredne.

Izabrane vesti

U međuvremenu, trener Karlo Ančeloti je prinuđen da smišlja kombinacije bez Eduarda Kamavinge na prvenstvenim mečevima sa Kadisom, Granadom, Betisom, Viljarealom i Alavesom, odnosno u završna dva kola Lige šampiona, protiv Napolija kod kuće i Union Berlina u Nemačkoj.

To nije najveći problem za Blankose. Još jedan je – Vinisijus Žunior. Krilni napadač se povredio tokom gostovanja u Kolumbiji, već u 25. minutu je napustio teren i zabrinuo kako Brazilce, tako i pristalice Reala. Što se Selesaa tiče, teško je očekivati da selektor Fernando Diniz računa na Vinija za derbi mundijalskih kvalifikacija sa Argentinom, a pitanje je i kad se bude vratio u Madrid kad će se staviti na raspolaganje treneru Ančelotiju.

Vreme oporavka Vinisijusa Žuniora nije precizirano. Sam fudbaler je u izjavi medijima posle meča u Barankilji rekao da je povreda slična onoj prethodoj, kad ga zbog bola u zadnjoj loži nije bilo na terenu mesec dana. Ako tako bude i sad, suštinski će i Brazilac propustiti ostatak godine, jer poslednji meč pre prazika Real igra 20. decembra na stadionu Mendizoroza u Vitoriji.

Real bi trebalo da računa na Kamavingu i Vinisijusa u okviru Superkupa Španije, koji počinje 10. januara u Rijadu.



tagovi

Real MadridVinisijus ŽuniorEduardo Kamavinga

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara