Kraj jedne ere: Remzi završio sezonu... i sa Arsenalom

Vreme čitanja: 1min | sre. 01.05.19. | 18:51

Nakon 11 godina vernosti, 369 mečeva i 64 postignuta gola Velšanin je napustio Tobdžije i kreće put Torina

Karijera Arona Remzija (28) u Arsenalu je gotova! Ofanzivni vezista kluba iz severnog Londona završio je sezonu, a samim tim se oprostio i od dresa voljenog kluba u koji je došao još 2008. iz Kardifa za 4,8 miliona funti..

Velški reprezentativac neće moći zbog povrede zadnje lože koja ga muči poslednjih mesec dana da pomogne Tobdžijama u Ligi Evrope, a već 30. juna će staviti paraf na ugovor sa Juventusom u koji prelazi kao slobodan agent. Remzi je ove takmičarske godine, kao igrač sa najdužim stažom u klubu iz prestonice na obali Temze, odigrao 40 utakmica postigavši šest golova, dok je za 11 sezona u crveno-belom dresu nastupio na 369 susreta, a u listu strelaca se upisao 64 puta.

Izabrane vesti

"Pre mesec dana smo se dogovarali u želji da Aron uradi nešto veliko u poslednjim utakmicama za klub, ali nije nam se dalo", požalio se menadžer Unaj Emeri, "Nadam se da će nam se vratiti u budućnosti".

Velški reprezentativac, koji je bio strelac dva pobednička gola u finalu FA kupa 2014. i 2017, imao je nameru da ostane veran Arsenalu, ali se klub u septembru povukao iz pregovora iz, kako je tada navedeno finansijskih razloga.

(FOTO: Reuters)


tagovi

Aron Remzi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara