Mijat Gaćinović (AFP)
Mijat Gaćinović (AFP)

Kraj Mijatove sage na desnom krilu pred Ajntraht

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.02.21. | 20:51

Na poslednjih pet utakmica za Hofenhajm Gaćinović bio u startnoj postavi kao desno krilo

Mijat Gaćinović je ove sezone bio maltene standardan u grupnoj fazi Lige Evrope, ali u Bundesligi trener Sebastijan Henes uglavnom ga je koristio kao izmenu. Samo jedan start u prvih 12 utakmica, ali od kako je nastupila 2021. godina došli su i bolji dani za srpskog internacionalca koji je se našao u startnoj postavi Hofenhajma poslednjih pet puta.

Prema rečima kormilara ekipe iz Zinshajma dva su razloga za Gaćinovićevu doskorašnju ulogu džokera. “Na njegovoj poziciji je jaka konkurencija, ali takođe Mijat donosi neverovatan kvalitet kada uđe u igru. Ne treba mu period adaptacije, odmah daje doprinos“, rekao je Henes i odmah dodao: “Bio je na terenu u skoro svakoj utakmici ove sezone, to se ne sme zaboraviti.”

Izabrane vesti

Šta se promenilo, pa je nekadašnji fudbaler Vojvodine postao neizostavni deo startne postave Hofa u poslednjih mesec dana? Povreda desnog beka Pavela Kaderabeka uslovila je Henesa da Gaćinovića iskoristi na desnom krilu, gde u poslednje vreme izvršava većinu poverenih zadataka. Tu su i nedostaci – srpski vezista nije naviknut na defanzivne zadatke po tom delu terena i nema ubitačan dribling kojim bi mogao da prodire kroz protivničke odbrane.

Bez obzira na pouzdanost koju donosi sve dok radi ono što se od njega očekuje, veliko je pitanje hoćemo li ga predstojećeg vikenda videti i šesti put zaredom u startnoj postavi tima sa Rajn-nekar arene. Ako bi se to i desilo i Mijat ponovo zauzeo poziciju na desnom boku, teško da bi mogao da sačuva kragujevački tornado Filipa Kostića, za kojeg ni znatno bolji defanzivci Bundeslige često nemaju rešenje. Uz to, Pavel Kaderabek se oporavio i deluje spremno za povratak.

Gaćinovićeva saga na desnom krilu je čini se gotova i neminovno će se vratiti u vezni red. Ono što mu nedostaje kako bi češće bio starter na prirodnoj poziciji je da počne više da preti protivničkim golmanima. Tokom 52 utakmice za Ajntraht pod vođstvom trenera Adija Hitera nije postigao gol, a još uvek čeka na ligaški prvenac u dresu Hofa.

Poslednji gol u nemačkoj eliti postigao je 12. decembra davne 2017. godine u pobedi Frankfurta nad Hamburger SV-om. Znao je poslednjih godina da se časti ponekim golom u Ligi Evrope ili nemačkom kupu, ali sve je to malo za mesto standardnog prvotimca. Da bi se to promenilo moraće da počne da puni dve najznačajnije individualne statističke kolone u fudbalu, a prvu priliku imaće već za vikend protiv bivšeg kluba, frankfurtskog Ajntrahta i sunarodnika Filipa Kostića i Luke Jovića.



tagovi

HofenhajmMijat Gaćinović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara