Denis Suarez
Denis Suarez

Kraj mita o Denisu Suarezu kao vrhunskom igraču

Vreme čitanja: 2min | sub. 29.06.19. | 21:02

Povratak na mesto gde je sve i počelo

Jeste bio talentovan, to mu niko ne osporava. Ne kažemo čak ni da je loš igrač, štaviše, vrlo je dobar. Ali vrhunski? To Denis Suarez nikad nije bio. I čini se da je konačno i sam to shvatio i spoznao bolnu istinu da je nekad potrebno napraviti korak nazad kako bi potom povukao dva napred. Vezista Barselone ovog puta je i definitivno napustio Kamp Nou, pošto je prema izveštajima lokalnih medija dogovorio povratak u Seltu.

Tamo je naime i počeo karijeru, ali ga je već kao 17-godišnjaka “ukrao“ Mančester Siti. Kišovita Engleska ipak mu nije lako pala, pa se dve godine kasnije  vratio na Pirineje i za 1.800.000 evra potpisao za Barselonu. Tek tamo naravno nije mogao da igra, mada je u B timu nagoveštavao da ima talenta. Slan je na pozajmicu u Sevilju, potom je za 4.000.000 evra prodat Viljarealu gde je zablistao i ubedio fudbalski svet da bi ipak mogao da bude veliki igrač.

Izabrane vesti

Prevarili su se i u Barseloni, pa su iskoristili klauzulu i otkupili ga nazad za 3.250.000 evra, ali se tokom njegovog drugog mandata u katalonskom gigantu videlo da Denis Suarez ipak nije fudbaler za velika dela. S tim da je Blaugrana svejedno umela da iskoristi svoj brend i zaradi ogromne pare na 25-godišnjem fudbaleru. Zimus ga je za 2.500.000 evra pozajmila Arsenalu u kome je odigrao samo 67 minuta u Premijer ligi, pa su ga Tobdžije brže-bolje vratile nazad.

A sad ga je Selta uzela za – 15.000.000 evra. Tu računamo i bonuse, mada se ne zna tačno koliki je fiksni deo. Isprva je Selta nudila 10.500.000 evra. Pre toga je Barsa tražila 25.000.000 evra, kad je videla da od toga nema ništa Valensiji je ispostavila račun na 16.000.000 plus 2.000.000 u premijama, ali kad su se Slepi miševi povukli Selta je krenula u akciju. Barsa više nije imala izbora, mada je opet dobro prošla.

Suarez naravno nije, ne kad je plata u pitanju. Morao je da pristane na smanjenje za više od 30 odsto. Ali bar će da igra. I verovatno će da igra dobro. Čudni su ti igrači iz Galicije. Endemske vrste. Igraju najbolje kad su kod kuće. Pitajte samo Jaga Aspasa.

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara