Luka Jović (© Reuters)
Luka Jović (© Reuters)

Kraljevski u osminu finala: Prelepi šutevi Krosa i Asensija srušili Inter; Šerif do novog boda u Ligi šampiona (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 07.12.21. | 22:59

Luka Jović započeo akciju za vodeći gol Reala u pobedi 2:0, Šahtjor i Šerif igrali 1:1

Još je zelen Simone Inzagi za starog vuka Karla Ančelotija. I u četvrtom trenerskom duelu dvojice Italijana, daleko iskusniji ponovo je izašao kao pobednik. Prva dva puta bilo je to u duelima Lacija (Inzagi) i Napolija (Ančeloti), a ove sezone u okršajima Intera i Real Madrida.

Posle septembarskih 1:0 u Milanu, Kraljevski klub slavio je i u poslednjem meču grupne faze Lige šampiona, ovaj put 2:0 na svom Santijago Bernabeu.

Izabrane vesti

Pobedom je Real zadržao prvo mesto i povlašćen status prilikom žreba parova osmine finala, koji će biti obavljen u ponedeljak, 13. decembra.

Probao je Inzagi da iznenadi, od starta naredio juriš svojim igračima, ali je Marcelo Brozović u 7. minutu šutirao malo preko gola, a Karvahal u 12. sjajno blokirao Ivana Perišića. I onda je stigla kazna. Iz tek drugog konkretnog napada, posle promašaja Vinisijusa, pogodio je Toni Kros. Sjajno je Nemac zategao levu nogu sa dvadesetak metara i matirao Samira Handanovića za 1.000. gol Kraljevskog kluba u eliti. Čitavu akciju koja je prethodila pogotku započeo je Luka Jović, koji je menjao povređenog Karima Benzemu u startnoj postavi, ali ni ovaj put nije uspeo da odigra ceo meč. Ostao je na samo jednom kompletnom nastupu u dresu Madriđana, još iz 2019. protiv Osasune (2:0).

Solidan je bio Jović večeras, imao dva dobra pokušaja, po jedan u oba poluvremena, ali ne i sreću da se upiše u strelce. Oba puta šutirao iz ne baš sjanih pozicija, iskosa levo. Prvo je pogodio spoljni deo mreže, a onda mu je i odbranio Handanović početkom drugog poluvremena.

Po povratku sa odmora slika na terenu prilično se promenila. Inzagijevo uvođenje Dimarka umesto Damfrisa nije dalo rezultat, kao ni nešto kasnija trostruka izmena na pola sata pre kraja, kada su Većino, Sančez i Vidal zamenili Čalhanoglua, Džeka i Brozovića. Istina, posao im je značajno otežalo isključenje Barele samo četiri minuta kasnije, kada je burno reagovao na duel sa Ederom Militaom. Poslao ga je Brazilac u reklame, a Italijan potom naivno probao da mu vrati. Posle konsultacije sa VAR sobom, Feliks Brih pokazao je žuti domaćem i crveni karton gostujućem igraču.

Bio je to trenutak koji je ugasio svaku nadu Interovih fudbalera da mogu do pobede i povlašćenog statusa na žrebu. Dotukao ih je prelep šut Asensija u 79. minutu.

I pre toga delovalo je da Ančeloti ima veliko poverenje u svoje igrače da neće ispustiti prednost, pa je povukao iz igre Rodriga, Krosa i Jovića, kako bi ih sačuvao za još jedan veliki derbi koji sledi njegovom timu, u nedelju protiv gradskog rivala Atletika.

Moldavski Šerif je definitivno najprijatnije iznenađenje Lige šampiona ove sezone, barem kada je reč o grupnoj fazi. Rival Crvene zvezde u kvalifikacijama posle pobeda nad Šahtjorom i Realom u prva dva kola upisao je još jedan bod. Nije ekipa sjajnog Jurjija Verniduba dozvolila Ukrajincima častan oproštaj od elite.

U poslednjem od tri minuta nadoknade Šerif je stigao do 1:1 pogotkom Makedonca Bobana Nikolova i potvrdio treće mesto. Puni samopouzdanja sele se Moldavci u Ligu Evrope, gde bi potencijalno ponovo mogli da se sastanu sa beogradskim crveno-belima.

Vodio je Šahtjor od 42. minuta posle sjajnog dodavanja štopera Krivcova za Fernanda, ali nije uspeo da stekne sigurniju prednost koja bi mu obezbedila pobedu. Malo je bilo domaćim fudbalerima čak 21 šut ka golu rivala. Samo pet ih je išlo u okvir, a strpljivi igrači moldavskog šampiona znali su to da kazne.

Iako na papiru najslabiji tim koji se seli iz Lige šampiona u Ligu Evrope, biće sigurno Šerif teška prepreka onome ko ga izvuče u borbi za osminu finala.

LIGA ŠAMPIONA - ŠESTO KOLO

Real Madrid - Inter 2:0 (1:0)

/Krost 17, Asensio 79/

Šahtjor - Šerif 1:1 (1:0)

/Fernando 42 - Nikolov 90+3/



tagovi

Luka JovićKarlo AnćelotiSimone InzagiInterReal MadridToni Kros

Obaveštavaj me

Inter
Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara