Kreće bitka za grupnu fazu redizajnirane Kopa Sudamerikane

Vreme čitanja: 3min | uto. 16.03.21. | 22:50

Noćas na programu četiri duela u Ekvadoru, Paragvaju, Čileu i Kolumbiji

Nepuna dva meseca posle završetka minule kampanje, startuje novo izdanje Kopa Sudamerikane. I to redizajnirano. Takmičenje koje je prvobitno nastalo iz potrebe da se popuni praznina međunarodnog nadmetanja tokom druge polovine godine, slavi dve decenije postojanja, a već u potpunosti se iskristalisalo kao drugo najvažnije borilišite CONMEBOL-a. Rođendan će doći sa značajnim promenama u formatu, koji prestaje da bude direktna eliminacija i igraće se po sistemu sličnom onom u Kopa Libertadores, sa preliminarnom rundom, grupnom fazom i nokaut rundama od osmine finala.

Turnir će, dakle, u potpunosti da izmeni sistem, što podrazumeva proširenje sa 54 na 56 timova koji učestvuju. Takmičenje startuje večeras, prvom rundom, u kojoj se nadmeću ekipe iz istih zemalja. Prvi će na teren od 23.15 Ekvadorci Makara i Emelek, odnosno Paragvajci 12. Oktobar i Nasional, a posle ponoći od 01.30 po srednjoevropskom vremenu koplja će da ukrste Čileanci Deportivo Antofagasta i Uačipato, odnosno Kolumbijci Deportes Tolima i Deportivo Kali.

Izabrane vesti


23.15: (3,70) Makara (3,25) Emelek (2,00)


Makara i Emelek imali su duel pre samo tri dana u okviru prvenstva Ekvadora, a on je okončan remijem 1:1. Posle četiri odigrane utakmice u prvoj fazi Pro lige, Makara je na četvrtom mestu sa sedam bodova, dok je Emelek neporažen i na drugoj poziciji sa 10. Iza domaćina su dve vezane pobede koje je prekinuo upravo Emelek, koji će pokušati da se ponovo plasira u Sudamerikanu pošto nije uspeo da pristupi Kopa Libertadores, u kome je stekao određeno iskustvo poslednjih sezona.

23.15: (2,20) 12. Oktobar (3,20) Nasional (3,20)


Ekipa iz Paragvaja 12. Oktobra ima prednost što igra na svom stadionu u okviru prvog meča i nada se da će je dobro iskoristiti kako bi stekla prednost protiv Nasionala. Ipak, to neće biti lak zadatak, jer rivali su na suprotnim stranama u šampionatu. 12. Oktobar je na 10. mestu sa samo pet bodova iz osam uvodnih rundi, dok je Nasional sakupio 14 iz isto toliko mečeva. Gosti su i u boljoj formi, tri vezana duela bez poraza, dok je 12. Oktobar izgubio u prošloj rundi od Sero Portenja. Kada se pogledaju međusobni duelu, Nasional je neporažen na sedam minulh dvoboja sa 12. Oktobrom.

01.30: (2,20) Antofagasta (3,20) Uačipato (3,20)


Čileanski klubovi Deportes Antofagasta i Uačipato debitovaće noćas u sezoni 2021. duelom u prvoj fazi 20. izdanja Kopa Sudamerikane, u kojem će pokazati neka od svojih novih pojačanja. Da bi se dokopao grupa, Antofagasta je angažovala novog trenera

Huana Hosea Riberu, koji je u prethodnom izdanju stigao do polufinala sa Kokimbo Unidom. Sa njim je stiglo još pet igrača iz ostalih prvoligaških timova. Sa druge strane, Uačipato je pojačao svoj tim sa mladim Sezarom Uankom, koji je blistao prošle sezone u redovima Deportes Ikikea. Tokom poslednjih osam međusobnih dvoboja ovih rivala četiri puta je meč okončan remijem, a poslednji duel odigran sredinom decembra prošle godine pripao je Antofagasti 2:1.

01.30: (2,00) Tolima (3,10) Deportivo Kali (3,90)

Jedan od najzanimljivih mečeva uvodne runde je kolumbijski obračun Deportes Tolime i Deportivo Kalija. Radi se o trenutno dva najbolje plasirana tima u nacionalnom šampionatu. Domaćin je nedavno izgubio dve utakmice, što je nagoveštavalo da bi mogao na neki način da upropasti sve dobro što je gradio od starta sezone, ali u poslednjoj utakmici se vratio na pobednički kolosek protiv Jaguares de Kordobe.

Deportivo Kali je takođe dobro započeo ligu, zauzima drugo mesto, samo zgog slabije gol-razlike u odnosu na Deprotes Tolimu. Uprkos tome što je na drugoj poziciji, simptomatično je da ovaj tim nije pobedio već pet utakmica. Bio je u nizu od četiri uzastopna remija, ali proteklog vikenda igra je derbi Kaliju protiv Amerike, jednog od najvećih rivala, i poražen je sa 2:0. Taj poraz mogao bi dodatno da demorališe Zelene.


KOPA SUDAMERIKANA, PRVA RUNDA KVALIFIKACIJA - PRVI MEČEVI

Utorak

23.15: (3,70) Makara (3,25) Emelek (2,00)

23.15: (2,20) 12. Oktobar (3,20) Nasional (3,20)

Sreda

01.30: (2,20) Antofagasta (3,20) Uačipato (3,20)

01.30: (2,00) Tolima (3,10) Deportivo Kali (3,90)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

EmelekDeportivo KaliJužna AmerikaKopa SudamerikanaNasional Asunsion12 OktobarUačipato

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara