Ilustracija (©AFP)
Ilustracija (©AFP)

Kreće Kvadrangular, a Independijente Medeljin ima imunitet

Vreme čitanja: 3min | ned. 12.11.23. | 23:03

Noćas startuje finalna faza kolumbijske Klausure

Sredinom nedelje okončan je prvi, odnosno kvalifikacioni deo kolumbijske Klausure. Tom prilikom, osam prvoplasiranih timova je obezbedilo učešće u narednoj fazi takmičenja, popularnom Kvadrangularu, koji se sastoji iz dve polufinalne grupe sa po četiri kluba u svakoj.

Noćas su na program prvi dueli u sklopu Grupe B, za koju će se ogromna većina fudbalskih znalaca složiti da je po imenima, ali i po broju osvojenih trofeja učesnika, daleko zvučnija i kvalitetnija od Grupe A. Nešto ranije ove noći (23.00), prvi duel ove faze takmičenja odigraće se između Atletiko Nasionala i Miljonariosa, dok odmah po završetku ovog Klasika, sledi (01.30) meč između Amerike iz Kalija i Independijentea iz Medeljina na olimpijskom stadionu Paskal Gerero u Kaliju.

Izabrane vesti

Treba napomenuti da Independijente u ovu fazu nadmetanja ulazi sa izvesnim imunitetom, u ovdašnjoj fudbalskoj terminologiji poznatiji kao “nevidljivi bod”. Ovu prednost stiču klubovi koji su kvalifikacioni iliti ligaški deo takmičenja završili na prvoj, odnosno drugoj poziciji u generalnom plasmanu, a koja je pripala Moćnicima iz Medeljina. Opet, ona se aktivira samo i isključivo u slučaju da se timovi koji poseduju ovaj imunitet nađu u bodovnoj izjednačenosti za prvo mesto u grupi.

01.30: (2,00) Amerika Kali (3,35) Independijente Medeljin (3,50)

U ovu fazu takmičenja Amerika ulazi sa trećeg mesta, sa ukupno 37 osvojenih bodova iz deset pobeda, sedam nerešenih ishoda i sa tri pretrpljena poraza. Takođe, za ovaj meč, Dijavolos Rohosi će imati nekoliko povratnika koji nisu bili na poslednjem terminu koji su izgubili od Bukaramange u gostima rezultatom 2:1. Ovoga puta, na raspolaganju treneru Lukasu Gonzalesu biće defanzivci Džon Garsija i Edvin Velasko, vezisti Luis Paz, Huan Kamilo Portilja i Kristijan Barioso, dok će u napadu ponovo zaigrati iskusni Gustavo Adrijan Ramos, nekadašnji ofanzivac Herte, Borusije iz Dortmunda i Granade.

S druge strane, Independijente Medeljin je doputovao na stadion Paskal Gerero sa timom koji se ne razlikuje mnogo od prethodne utakmice, a najvažnija novina je povratak argentinskog napadača Lusijana Ponsa, koji nije bio u protokolu na predhodne dve utakmice i nada se da će ovoga puta započeti meč u startnoj postavi.

Independijente je do završne faze Klausure stikao kao drugoplasirani u kvalifikacionom delu sa 39 osvojenih bodova iz deset pobeda, devet remija i sa samo jednim porazom. Uz to, Moćnici garantuju imunitet “nevidljivim bodom” i sa mnogo nade ulaze u završnicu šampionata sa željom da se domognu sedme titule u klupskoj istoriji, prve posle 2016. godine.

U prvoj fazi Klausure, Moćnici predvođeni Alfredom Arijasom uspeli su da ostanu neporaženi na čak 17 utakmica zaredom, od čega devet puta u gostujućim situacijama. U stvari, Independijente je započeo taj dobar niz kao gost upravo protiv Amerike, pošto je u poslednjem gostovanju Paskal Gerero stadionu slavio rezultatom 3:1, u 5. kolu Klausure. U poslednjih pet gostovanja na ovom stadionu, Moćnici su zabeležili četiri pobede, dok je domaći tim zabeležio jedva uspeo da zabeleži jednu pobedu.

-------------------

Igraj novog Prognozzera - osvoji do 100.000 dnevno sa NULA dinara uloga.

-------------------

KOLUMBIJA 1, KVADRANGULAR - 1. KOLO

Nedelja

Atletiko Nasional - Miljonarios U TOKU

Ponedeljak

01.30: (2,00) Amerika Kali (3,35) Independijente Medeljin (3,50)

23.00: (2,35) Deportivo Kali (3,20) Agvilas (2,90)

Utorak

01.30: (2,10) Tolima (3,20) Junior (3,40)

***kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Kolumbija 1Amerika KaliIndependijente Medeljin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara