Stadion u Estoniji (©AFP)
Stadion u Estoniji (©AFP)

Krenuo je fudbal na Baltiku: Estonska Barselona se obrukala protiv Tulevika, Kalju i Levadija po planu

Vreme čitanja: 2min | uto. 19.05.20. | 20:32

Paide nakon osam golova u prvom kolu poražen od jednog od slabijih timova lige

U prvom kolu osam golova na gostovanji Talini Kalev, u drugom kolu blamaža protiv Tulevika na svom terenu. Paide je danas debelo skrenuo sa kursa kada je reč o borbi za sam vrh tabele, ali se sve može pripisati neuigranosti nakon dvomesečne pauze zbog pandemije virusa COVID-19 – 1:2 (0:1).

Toliko je loše igrao domaćin da ga je značajno slabiji gost u potpunosti naigrao. Kako bismo vam bliže pokazali koliki je Tulevik bio autsajder, reći ćemo vam da je kvota na dvojku iznosila fascinantih 16,0! A trijumf domaćina cenio se kvotom 1,10…

Izabrane vesti

No, Herol Riberg koji je u 26. minutu zatesao mrežu, te Pavel Marin koji je to učinio u 61. minutu nisu se mnogo obazirali na kvote. Sa ova dva pogotka pogurali su svoj tim ka opstanku u ligi, a ujedno nagovestili neke bolje dane. Domaći su tek u nadoknadi preko španskog fudbalera Mikela Gurušage uspeli da smanje na konačnih 1:2.

Ostali favoriti su ispunili očekivanja. Nome Kalju je na gostovanju Kuresareu sve rešio već u uvodnih pola sata utakmice. Autogolom Rauna Tutka u 4. minutu i pogotkom Karela Uste 20 minuta kasnije, tim iz Talina došao je do druge pobede u šampionatu, čime je zadržao vodeću poziciju na tabeli – 0:2 (0:2).

Problema nije bilo ni za znatno poznatiju Levadiju iz Talina, koja je takođe gostovala ovog utorka. Iako se činilo pred sam početak utakmice da bi moglo da bude određenih problema protiv Legiona, gosti su pravovremenim golovima u 37. minutu preko Manuča i u 89. minutu preko Dmitrija Kruglova sa bele tačke došli do novog trijumfa. Domaćin je meč završio sa igračem manje, pošto je u 89. minutu isključen Aleksandar Volodin – 0:2 (0:1).

Tokom sutrašnjeg dana očekuju nas još dva duela drugog kola. U prvom će Narva Trans pokušati da probije led protiv Taline Kalev, dok će u drugom dželat niškog Radničkog, Flora dočekati Tameku Tartu.

ESTONIJA 1 - 2. KOLO

Utorak

Kuresare - Nome Kalju 0:2 (0:2)

/Tutk 4ag, Usta 24/

Legion - Levadija 0:2 (0:1)

/Manučo 37, Kruglov 89p/

Paide - Tulevik 1:2 (0:1)

/Gurušaga 90+4 - Riberg 26, Marin 61/

Sreda

18.00: (9,50) Talina Kalev (5,70) Narva Trans (1,25)

18.30: (1,15) Flora (7,00) Tameka Tartu (15,0)

*** kvote su podložne promenama




tagovi

Estonija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara