Krespo spasao sezonu, Sa Pinto će morati da spasava glavu ili da se nada Baloteliju (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | pet. 04.12.20. | 04:01

Poznati svi parovi četvrtfinala Kopa Sudamerikane

Vasko da Gama je jedan od najvećih brazilskih klubova, drugi najpopularniji posle Flamenga u Rio de Žanieru, nekadašnji prvak Južne Amerike, ali minulih godina nema uspeha. Poslednju titulu u Brazilu je osvojio pre 20 godina, poslednji kup pre 10, poslednju lokalnu Karioka titulu pre skoro pet godina, a u ovoj deceniji je čak dva puta ispadao u Seriju B. U senci je gradskih rivala Flamenga, Fluminensea, pa i Botafoga. 

Ni ova sezona ne ide dobro. U prvenstvu se bore za opstanak, ispali su na startu u Kupu Brazila, a spas je mogao da dođe u Kopa Sudamerikani u kojoj su dogurali do osmine finala i okršaja sa argentinskom Defenzom i Hustisijom. U prvom meču u Argentini je Vasko izvukao remi 1:1 i prednost gola u gostima, pa je sa realnim šansama dočekao revanš na svom terenu. Pogotovo što je Defenza loše startovala u Kupu Dijega Maradone u Argentini i ispala u grupi pa joj je Kopa Sudamerikana bila jedina nada da nastavi sa takmičarskim fudbalom ove sezone.

Izabrane vesti

Zbog celokupnog stanja u klubu i ekipi, Vaskovi nezadovoljni navijači (ukupno ih je preko 7.000.000 u Brazilu) danas su protestovali ispred sedišta kluba i tražili razgovor sa igračima koji su i dobili. Poručeno je da više nema prava na kiks i da će Vasko morati da počne da pobeđuje. Uoči meča su uz pomalo preteće pesme, ali i uz podršku, dočekali autobus sa ekipom ispred stadiona. Taj pritisak nije dao rezultat. Štaviše, stvorio je kontraefekat, pa je Vasko poražen sa 0:1, eliminisan je i do kraja sezone mu ostaje samo borba za opstanak u Seriji A.

Portugalski trener Rikardo Sa Pinto se vratio na klupu Vaska posle preležane infekcije korona virusom, ali je nastavio sa lošim rezultatima i ostaje na samo dve pobede u 10 mečeva. Deluje da navijači neće više imati stpljenja sa njim i da bi klub mogao da ga otpusti posle manje od dva meseca na klupi. Ili će Sa Pinto dočekati Marija Balotelija kao spasioca. Vasko je ponudio ugovor kontroverznom Italijanu koji nema klub i veruje da će ga on prihvatiti. Ili je to samo mazanje očiju navijačima…

Vasku bi dobro došlo i neko slabije pojačanje od Balotelija s obzirom kako igra. Treba reći i da su večeras bili lišeni usluga najboljeg strelca i igrača, argentinskog napadača Hermana Kana koji je pozitivan na kovid.

Gostujuća ekipa koju sa klupe predvodi Ernan Krespo je to iskoristila, bila bolja u prvom poluvremenu, više držala loptu i uvela bezopasnog domaćina u nervozu. Taman kada je Vasko počeo da napada u drugom poluvremenu, usledio je hladan tuš i smešno primljen gol. Golman Lukao je očajno intervenisao, a rezervista Ačen iskoristio poklon i pogodio za vođstvo Defenze i Hustisije.

Uspaničili su se domaći fudbaleri i krenuli u stihijske napade prepune grešaka, Sa Pinto je zakasnio sa izmenama i tek u poslednjih desetak minuta meča su Moreplovci pritisnuli rivala, ali je bilo kasno... Defenza i Hustisija se odbranila i ide u četvrtfinale gde je čeka još jedan brazilski tim – Baija.

A u četvrtfinalu je posle prave drame i kolumbijski Junior koji je eliminisao čileansku Union la Kaljeru. Posle pobede u prvom meču na svom terenu sa 2:1, Junior je večeras istim rezultatom poražen u Čileu, ali je nakon boljeg izvođenja penala prošao dalje s rezultatom 4:2. Sa dva igrača manje!

Junior je šokirao Čileance golčinom Borhe u 25. sekundu meča!

Ipak, Union la Kaljera je preokrenula golovima Kordera na isteku prvog poluvremena i Leive posle sat vremena igre. Kada je kontroverzni Teo Gutijerez dobio crveni karton u 85. minutu zbog pogibljenog starta, delovalo je da domaćin može i do trećeg gola. U 90. minutu je zbog udaranja protivnika isključen i Vaskez ali je malo vremena preostalo da Čileanci iskoriste prednost od dva igrača više jer nije bilo produžetaka već se odmah pristupilo izvođenju penala. Domaći su promašili prvi i četvrti penal, Kolumbijci su pogodili svaki i prošli dalje. Junior u četvrtfinalu opet ide na čileanski tim – Kokimbo Unido.

Čast čileanskog fudbala u četvrtfinalu Kopa Sudamerikane će braniti i Univerzidad de Katolika. Oni su večeras poraženi kod kuće sa 0:1 od urugvajskog River Plejta, ali su zahvaljujući pobedi od 2:1 iz prvog meča, prošli među osam najboljih gde ih čeka argentinski Velez. Poslednji par četvrtfinala je argentinski derbi između Independijentea i Lanusa.

KOPA SUDAMERIKANA - OSMINA FINALA, REVANŠI

Utorak

Union Santa Fe - Baija 0:0 /prvi meč 0:1/

Sreda

Deportivo Kali - Velez Sarsfild 1:5 (1:2) /prvi meč 0:2/

Lanus - Bolivar 6:2 (2:1) /prvi meč 1:2/

Četvrtak

Independijente - Feniks 1:0 (1:0) /prvi meč 4:1/

Uankajo - Kokimbo 0:2 (0:1) /prvi meč 0:0/

Union La Kaljera - Junior 2:1 (1:1) - penalima 2;4 /prvi meč 1:2/

Petak

Universidad Katolika - River M 0:1 (0:0) /prvi meč 2:1/

Vasko da Gama - Defensa i Hustisija 0:1 (0:0) /prvi meč 1:1/


tagovi

Vasko da GamaRikardo Sa PintoErnan KrespoDefensa i HustisijaKopa SudamerikanaMario Baloteli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara