Simo Krunić (©Starsport)
Simo Krunić (©Starsport)

Krilo Čukaričkog po naredbi Vidaka Bratića: OFK Beograd poražen u Novom Sadu

Vreme čitanja: 2min | ned. 25.02.24. | 16:00

Lazar Vrekić za pobedu Kanarinaca nad liderom; Grafičar nastavio gde je stao pre zimske pauze

Uoči 21. kola Mozzart Bet Prve lige, prvog nakon zimske pauze, razlika između vodećeg OFK Beograda i poslednjeplasiranog RFK Novog Sada iznosila je čak 38 bodova. Od danas je 35, pošto su Kanarinci savladali goste sa 1:0, pogotkom Lazara Vrekića u 66. minutu. Odlično je iskosa sa desne strane u dalju stranu šutirao 19-godišnji krilni napadač koji u Novom Sadu igra na pozajmici iz Čukaričkog i, ispostavilo se, doneo pobedu svom timu kojom je prvoligaški fenjer predat fudbalerima gradskog rivala, Mladosti. S tim da oni tek treba da odigraju svoj prvi takmičarski meč nakon pauze.

Najavio je Vidak Bratić uoči utakmice da od svojih igrača očekuje napadačku i hrabru igru, a oni su mu to ispunili na terenu. Velike promene u igračkom kadru pretrpeo je RFK Novi Sad tokom zime, pa bi ovo mogao biti nagoveštaj boljih dana za Kanarince...

Izabrane vesti

Za razliku od OFK Beograda koji je dominirao u prvom delu sezone i već može da počne sa pripremama za ono što ga čeka u Mozzart Bet Superligi, fudbaleri Grafičara nastavili su u istom ritmu u kom su završili 2023. godinu. Izabranici Marka Neđića su na terenu iza južne tribine stadiona Rajko Mitić savladali Inđiju sa 1:0. Gol odluke delo je Marka Ćurića u 21. minutu, nakon brzo izvedenog faula domaćeg tima.

Lepo je defanizvni vezni fudbaler Zvezdine filijale pratio akciju po levoj strani i glavom reagovao na nesigurnu intervenciju Inđijinog golmana posle oštrog centaršuta Strahinje Stojanovića. Bilo je to dovoljno za značajan korak Grafosa na tabeli i pomak prema mestima koja vode u plej-of.

MOZZART BET PRVA LIGA SRBIJE – 17. KOLO

Subota

Jedinstvo Ub - Radnički Sremska Mitrovica 1:0 (0:0)

/Miladinović 67/

Metalac - Smederevo 0:0

Radnički Novi Beograd - Kolubara 0:4 (0:2)

/Savković 9, Furtula 16, Braunović 54, Đorđević 89/

Dubočica - Tekstilac 0:0

Mačva - OFK Vršac 0:0

Nedelja

Grafičar - Inđija 1:0 (1:0)

/Ćurić 21/

RFK Novi Sad - OFK Beograd 1:0 (0:0)

/Vrekić 66/

17.00: (2,40) Sloboda Užice (2,95) Mladost GAT (3,05)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

FK Novi SadMozzart Bet Prva liga SrbijeOFK BeogradRFK Novi Sad

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara