Žan Filip Mateta (©cpfc.co.uk)
Žan Filip Mateta (©cpfc.co.uk)

Kristal Palas i zvanično otkupio napadača: Mateta potpisao na četiri i po godine za 11.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pon. 31.01.22. | 23:22

Uspeli su Orlovi da izboksuju nižu cenu

Stigao je na Selhrst park pre godinu dana iz Majnca na pozajmicu od 18 meseci s pravom otkupa za 15.000.000 evra. U poslednje vreme uživa sve veće poverenje trenera Patrika Vijere, pa je uprava Kristal Palasa odlučila da otkupi njegov ugovor, ali ne po ranije ugovorenim uslovima - za njegove usluge izdvojila je 11.000.000 evra, a francuski napadač je stavio paraf na saradnju do leta 2026. godine.

Godinama je Palas tragao za napadačem, da bi se sredinom minule sezone odlučio za Matetu. Nije pod vođstvom Roja Hodžsona u prvoj polusezoni blistao, upisao je svega sedam nastupa u prvom timu i postigao jedan pogodak (mada briljantan - od 00:10 na snimku u prilogu). Proveo je određeno vreme i u rezervnoj ekipi, upisao jedan nastup i postigao dva pogotka.

Izabrane vesti

Ostao je preko leta sa timom, a tek poslednjih par nedelja dobio je ozbiljniju šansu kod Vijere - i iskoristio je. Postigao je po gol u pobedama nad Noričom u Premijer ligi i Milvolom u FA kupu, zabeležio asistenciju u porazu od Liverpula u prvenstvu (sva tri meča igrao od prvog minuta) i ubedio upravu da ga otkupi od Majnca.

S ozbirom da nije upisao dovoljan broj nastupa kako bi stavio Palas u poziciju da prema dogovoru sa bundesligašem otkupi njegov ugovor za 15.000.000 evra, uprava londonskog kluba je sela za sto sa predtavnicima Majnca i izboksovala bolje uslove. U smiraj prelaznog roka uspeli su da spuste cenu na 11.000.000 evra i završili posao.

"Srećan sam. Želim da se zahvalim treneru, verovao je u mene. Kao i sportskom direktoru Dagiju Fridmenu, predsedniku Stivu Perišu, timu, navijačima, mojoj porodici...", izjavio je Mateta po potisivanju višegodišnje saradnje.

Korpulentni napadač (192 centimetara visine) profesionalnu karijeru je počeo u Šatoruu pre sedam godina. Proveo je potom dve sezone u Lionu (jednu na pozajmicu u Avru), ali se nije nametnuo. Usledio je prelezak u Majnc 2018. godine, gde se pronašao i na 71 nastupu ubeležio 27 pogodaka.


tagovi

Žan Filip MatetaKristal PalasZimski prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara