Isko (©Reuters)
Isko (©Reuters)

Krnji se Realova šampionska generacija: Ide i Isko

Vreme čitanja: 2min | sub. 21.11.20. | 10:45

Već u januaru

Šampionski tim madridskog Reala polako se krnji. Posle Kristijana Ronalda, Gereta Bejla, ranije i Ikera Kasiljasa i Pepea, ostaće Kraljevski klub bez još jednog važnog člana ekipe koja je godinama dominirala u Evropi. Isko je prelomio. A ni Zinedin Zidan nema ništa protiv: vreme je za rastanak.

Španski mediji nemaju dilemu, momak koji je igrao u sva četiri osvojena finala Lige šampiona više neće da sedi na klupi. Saopštio je šefu da želi da ide, tek mu je 28 godina i može on još mnogo da pruži. Zizu se nije preterao ni upinjao da ga ubedi da ostane. Uostalom, Isko mu je ove sezone odigrao samo 260 minuta, samo jednom je na terenu proveo duže od sat vremena. U Ligi šampiona nije ni ulazio na teren.

Izabrane vesti

Ako me stavi u tim, izvede me posle 50 minuta. A kad me uvodi, uvede me u 80”, bunio se Isko tokom Klasika sa Barselonom, dok su ga kamere snimale, pa je Zidan posle moao da koristi one stare floskule da mu je drago kad vidi ambiciju kod igrača…

Realno, ne vidi ga u timu, diže ruku za Martina Edegarda. A klubu je pametnije da već sada popusti, narednog leta Isko ulazi u poslednju godinu ugovora, sada je dakle vreme za prodaju. Za koliko? To se baš i ne zn mada se madridski mediji bave čak i traženom sumom od 60.000.000 do 70.000.000 evra.

Ovog leta su se pominjali i Mančester Siti i Juventus, mada je sada najaktuelniji Everton, bez obzira na demantije Karla Ančelotija koji je prethodno vaskrsao i Hamesa Rodrigeza. Ali Karamele teško da bi dale više od 30.000.000 evra za Iska.

Realu je bitno da se ratosilja i njegove plate koja varira između 6.000.000 i 7.000.000 evra. Jer ova “korona sezona” ostaviće posledice po klupski budžet. A Real će sledećeg leta morati da značajno podmladi ekipu. I dalje se nada i Kilijanu Mbapeu.

Šampionska generacija je svoje obavila. Dobar deo ekipe koje je Kraljevskom klubu doneo četiri evropske krune već je otišla. Kad ode i Isko, ostaće ih još nekolicina najupornijih. Serhio Ramos naravno, pa Luka Modrić, Toni Kros, Rafael Varan, Marselo, Kazemiro, Dani Karvahal, Karim Benzema… 

I to je to. Sad je vreme za neke mlađe snage.



tagovi

Isko Alarkon

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara