Ugo Giljamon i Hose Gaja (© Reuters)
Ugo Giljamon i Hose Gaja (© Reuters)

Kroz iglene uši: Dete ušlo umesto Račića da pogura Valensiju, Betis protiv četvrtoligaša tek u 116. minutu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 16.12.21. | 21:54

Favoriti idu dalje u Kupu kraja

Ono što se u utorak veče desilo Alavesu i Levante, nije Valensiji. Ipak je u pitanju osmostruki osvajač Kupa Španije, mada je morao dobro da se preznoji kako bi osigurao mesto među 32 ekipe u takmičenju. Sastav sa Mestalje je preživeo gostovanje četvrtoligašu Arentieiru i tek posle produžetaka osigurao prolaz – 3:1 (1:1, 1:0).

Nije delovalo tako na početku, već u prvom minutu favorit je poveo golom Junusa Muse, reprezentativca Sjedinjenih Američkih Država. Tad se činilo da ekipu Havijera Vidala čeka šetnja do naredne runde, pogotovo što je poslao na teren vrlo respektabilan tim.

Izabrane vesti

Ispostavilo se da nije bio dovoljno oprezan, jer je Đoni Magisano već u osmom minutu poravnao na 1:1. Pošto su maltene prve dve šanse iskorišćene delovalo je da će biti goleada, ali sve do kraja osnovnog dela utakmice rezultat se nije promenio. Trener Valensije je na isteku sata igre rešio da još više pritisne rivala, poslao je na teren najboljeg igrača tima Karlosa Solera umesto Denisa Čeriševa, izveo je i Uroša Račića kako bi otvorio prostor Ugu Giljamonu, a ispostavilo se da je baš dečkić iz „klase 2001“ bio najslanažljiviji posle jednog kornera u desetom minutu produžetka, da usmeri Valensiju ka konačnom slavlju.

Premijerni gol je gost dao u prvom, drugi u 100. minutu, a trijumf overio u 113, posle kombinacije rezervista , jer je Helder Kosta namestio pogodak Manu Valjehu.

Posle velikog mučenja plasman u šesnestinu finala obezbedio je i Betis. Sjajni tim, koji je kolo pre kraja osigurao plasman u narednu fazu Lige Evrope, a u Primeri drži treće mesto, umalo da se obruka protiv četvrtoligaša Talavere. Na kraju je slavio 4:2 (2:2, 1:1).

Možda zbog toga što je trener Manuel Pelegrini izveo šaren sastav, sa čak deset promena u odnosu na startere koji su minulog vikenda počistili Sosijedad. Samo je Gvido Rodrigez ostao u prvih 11, ali ga ostali nisu baš pratili, što je omogućilo autsajderu najpre da povede, potom pred kraj stigne do izjednačenja, gde je do izražaja došao suv kvalitet.

Pelegrini je sredinom drugog poluvremena na teren poslao Dijega Lajneza i Serhija Kanalesa, upravo su njih dvojica tek u 116. i 119. minutu poentirala za konačnih 4:2. Prethodno su za ekipu iz Sevilje pogađali Borha Iglesijas i veteran Hoakin.



tagovi

Kup kraljaValensijaBetis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara