Mladen Krstajić (©Starsport)
Mladen Krstajić (©Starsport)

Krstajićev poslednji trzaj u borbi za titulu: Ako ostanem, videćete od juna neki novi Makabi

Vreme čitanja: 3min | pon. 11.04.22. | 10:33

Tim iz Tel Aviva dočekuje lidera šampionata Izraela Makabi Haifu od 19.30 časova

Sve do početka plej-ofa izraelskog šampionata delovalo je da bivši selektor Srbije Mladen Krstajić ima šansu da priredi senzaciju i vrati Makabi iz Tel Aviva u borbu za titulu. Međutim, prva dva kola u doigravanju doneli su otrežnjenje, Makabi Haifa je iskoristila dva uzastopna remija Žutih i pobegla im na +10. Krstajićevim izabranicima je praktično ostala samo još jedna šansa da se vrate u trku, priliku za poslednji trzaj imaće večeras od 19.30 časova baš u diretknom okršaju sa liderom.

Imaju obe ekipe da odigraju još po osam utakmica do kraja prvenstva, dovoljno je to vremena i prostora da se „zakuva“. Međutim, nisu Makabiji jedini konkurenti, između njih se nalazi Hapoel Ber Ševa, sa šest bodova zaostatka za Haifom, ali i mečem više. Bogdan Planić i saigrači su u prošlom kolu savladali Hapoel sa 2:0, pa ako trijumfuju i u Tel Avivu, napraviće ogroman korak ka overi titule, druge uzastopne.

Izabrane vesti

Biće zanimljivo videti direktan okršaj Planića sa napadačem tima iz Tel Aviva Đorđem Jovanovićem. Doskorašnji fudbaler Čukaričkog igra odlično u Izraelu, na prvih šest mečeva je postigao šest pogodaka, ali u plej-ofu se još nije upisao u strelce. Sada će Jovanović probati da nadmudri Planića, standardnog člana najbolje odbrane u ligi.

Od dolaska u Izrael, Krstajić je vodio ekipu na 21 utakmici u svim takmičenjima, ostvario je 14 pobeda, pet remija i samo dva poraza. Jedan od njih, doduše, u direktnom okršaju sa Makabijem iz Haife. Lider prvenstva je kao domaćin slavio 3. januara sa 3:2.

19.30: (2,90) Makabi Tel Aviv (3,15) Makabi Haifa (2,40)

Za novi derbi Krstajić je pripremio jedno iznenađenje, najavio je da će na terenu da se nađe 18-godišnji vezista Oskar Gloh. Ovaj omladinac Makabija je do sada sakupio samo 23 minuta u seniorskom fudbalu, u Kupu Izraela.

Krstajić je u njemu prepoznao potencijal i vidi ga kao dugoročni projekat kluba. Zapravo, ako bude ostao u ekipi i sledeće sezone, odnosno bude dobio priliku na leto da sam selektira ekipu, Gloh će da bude samo jedan od brojnih mladih igrača koji će da čine okosnicu tima.

Gloh je možda i najbolji mladi igrač kojeg imamo u akademiji. Dugo pratim njegov napredak, ali ne samo njegov. On je uz prvi tim bio čitave nedelje, ne treba da oseća nikakav pritisak, jer ima moju podršku i čitav stručni štab uz sebe. Sav rizik je na meni, igrači samo moraju da se fokusiraju na to da ispune ono što smo radili na treninzima. Nema razlike između veterana i mladog igrača, dokle god fudbaler poseduje kvalitet, igraće. Ako ostanem u klubu, od juna ćete videti neki novi Makabi Tel Aviv“, uverava Krstajić.

IZRAEL 1 (PLEJ-OF) – 29. KOLO

Nedelja

Hapoel Ber Ševa – Hapoel Tel Aviv 2:2 (1:0)

/Hatuel 6, Bareiro 84 – Plumain 48, 56/

Bnei Sahnin – Makabi Netanja 1:1 (0:0)

/Melamed 89 – Enov 75/

Ponedeljak

19.30: (2,90) Makabi Tel Aviv (3,15) Makabi Haifa (2,40)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Izrael 1Makabi Tel AvivMakabi HaifaMladen KrstajićBogdan PlanićĐorđe Jovanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara