Serhio Ramos (©Reuters)
Serhio Ramos (©Reuters)

Kruna se krije u Katedrali

Vreme čitanja: 3min | ned. 05.07.20. | 08:57

Zinedin Zidan ne može da računa na Azara i Varana. Mreža Madriđana nije se tresla već tri utakmice

Bilbao je ključni činilac u borbi za titulu, odnosno plasman u Ligu šampiona i Ligu Evrope, koja je i njegov cilj. Otkako je Primera nastavljena posle tromesečne pauze zbog pandemije korona virusa Baski su igrali s Atletikom (1:1), Barselonom (minimalan poraz na Nou Kampu) i Valensijom (2:0), a posle Reala dočekuju Sevilju. Izabranici Gaiske Garitana su u solidnoj formi, pa Kraljevići neće imati lak zadatak, ali svesni su da bi im trijumf na San Mamesu širom otvorio vrata ka 34. tituli, prvoj posle tri sušne godine.

Ogroman ulog diktiraće i dešavanja na terenu – tačnije, Real će delovati opreznije nego obično (Bilbao se ionako nikad ne zaleće), između ostalog i poučen iskustvom iz prethodne tri sezone tokom kojih je samo jednom savladao Atletik, i to kod kuće, dok su ostale četiri utakmice završene podelom bodova. Pored toga, svega dva od ukupno sedam golova, koliko ih je bilo na pomenutih pet okršaja palo je u prvim poluvremenima, tako da se VG 2 i 1PP X u startu nameću kao solidne opcije.

Izabrane vesti

Nepotrebno je isticati rivalitet Bilbaa i Reala koji je momke sa Katedrale oduvek motivisao da „izginu” kad nasuprot sebe imaju Kraljevski klub. Međutim, Garitanov kolega Zinedin Zidan sigurno vodi Bele prema kruni (zlobnici bi rekli i uz obilnu pomoć sudija i "neobične" primene VAR tehnologije), a njihov ogroman kvalitet i ništa manje iskustvo trebalo bi da donesu prevagu na samom kraju.

Trener lidera šampionata Zinedin Zidan neće moći da računa na stamenog štopera Rafaela Varana. Njega će u poslednjoj liniji odbrane da zameni Brazilac Militao. Francuz se povredio u meču u četvrtak protiv Hetafea. Problem za Real je što utakmice u Baskiji dolazi samo 62 sata posle pobede nad Hetafeom, što je Madriđanima donelo velikih četiri boda više u odnosu na Barselonu. Crveno-beli iz Bilbaa su imali više od 24 sata više za odmor i pauzu pred dolazak velikog rivala.

Za Real neće igrati ni Eden Azar, skupo plaćeni Belgijanac koji je proteklog leta stigao iz Čelsija za 100.000.000 evra, ali koji ove sezone nije opravdao poverenje i veliki novac. Problem su bile i česte povrede. Zidan bi mogao da ubaci sveže snage, a to su Valverde, Rodrigo i Asensio. Već pomalo zaboravljeni Kolumbijac Hames Rodrigez nije ni otputovao u Bilbao i jasno je da za njega nema mesta u timu Reala naredne sezone.

Real je poslednje tri utakmice dobio bez primljenog gola. Ne umire se u lepoti, nije to onaj Ronaldov Real koji je igrao na gol više. Sada je rezultat u prvom planu. Poslednje dve utakmice jedan pogodak je bio dovoljan za tri boda. Protiv Hetafea je čovek odluke bio kapiten Serhio Ramos, a pre toga u Barseloni protiv Espanjola mrežu je zatresao Brazilac Kazemiro.

"Bilbao je težak protivnik, ali smo spremni. Svaki preostali meč do kraja sezone tretiraćemo kao da je finale", rekao je Zidan pred gostovanje na San Mamesu.

Real do kraja sezone, osim meča u Bilbau, ima duele sa Alavesom, Granadom, Viljarealom i Leganesom. Četiri boda više su ogroman kapital, ali biće pakleno protiv sve boljih i silno motivisanih domaćina.

PRIMERA – 34. KOLO

Petak

Atletiko Madrid – Majorka 3:0 (2:0)

/Morata 29 pen, 45+4, Koke 79/

Subota

Selta - Betis 1:1 (1:0)

/Nolito 22 - Fedal 79/

Valjadolid - Alaves 1:0 (0:0)

/Fernandes 88/

Granada – Valensija 2:2 (0:0)

/Fernandez 59 pen, Fede 86 – Valjeho 63, Guedeš 68/

Nedelja

14.00: (4,70) Atletik Bilbao (3,50) Real Madrid (1,80)

17.00: (2,55) Espanjol (2,95) Leganes (3,05)

19.30: (3,25) Osasuna (2,85) Hetafe (2,70)

22.00: (4,70) Viljareal (3,70) Barselona (1,75)

Ponedeljak

19.30: (2,85) Levante (3,30) Sosijedad (2,50)

22.00: (1,45) Sevilja (4,30) Eibar (7,75)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Real MadridRealŠpanijaPrimeraBilbaoZinedin Zidan

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara