(©MN Press)
(©MN Press)

Kruševac želi povratak Napretkovog niza protiv Partizana na domaćem terenu

Vreme čitanja: 3min | ned. 05.02.23. | 09:49

Može li Dušan Đorđević sa renoviranim timom stopama Nenada Lalatovića i Miše Kosanovića

Pukim pogledom na tabelu Mozzart Bet Super lige ne može se reći da danas pod Bagdalom Napredak i Partizan igraju jedan od derbija kola, ali, ako je neko u šampionatu pravio "neočekivane" probleme crno-belima, to su svakako Čarapani, nevezano s tim da li se okršaji događaju u prestonom gradu kneza Lazara ili njegovog sina. U poslednjih devet duela u Kruševcu učinak je ravnomeran, mada je Partizan u Beograd nosio tri boda u sve tri poslednje utakmice, dok je pre toga ostao neporažen u sezoni 2018/19.

Sa druge strane, Napredak je u sezonama od 2013/14. do pomenute čak četiri puta u pet susreta udarao šamar beogradskom vicešampionu. U prvom od pomenutih mečeva spotaknuo je Parni valjak u odsudnom trenutku borbe za titulu, a Nenad Lalatović najavio uspehe sledbenika (2:0). Sezonu kasnije Partizan je na pravi način uzvratio (2:0), sapletevši, između ostalih, Napredak do ranga niže. Tako nam sezona 2015/16. nije donela duele između dva tima, da bi od 2016/17. do 2019/20. Čarapani tri puta zaredom slavili. Na premijeri prvopomenute sezone pod Bagdalom, kada je tim predvodio Dragan Ivanović (2:1), da bi meru Partizanu u dve docnije uzeo Milorad Kosanović (2:1, 1:0). Kao što smo naveli, posle remija u maju 2018. (2:2), Partizan je trijumfovao u Kruševcu u tri naredne utakmice (3:1, 1:0, 3:0).

Izabrane vesti

Dok Beograđani nisu značajnije menjali sastav, dovevši jedno pravo pojačanje, kolumbijskog vezistu Andreasa Kolorada, Kruševljani su probali da ubrzaju i izoštre napad, posebno po bokovima, za čije mesto sve novajlije mogu da konkurišu. Bilo ih je četiri i oni će probati, sa ostatkom tima, da poboljšaju napadački prosek od 16 golova na 19 mečeva iz jesenjeg dela šampionata.

Kao potencijalni prvotimci nameću se Nikola Knežević, koji bi trebalo da bude zamena za Petra Mićina (nije dobio prelaznu ocenu stručnog štaba za ostanak pod Bagdalom) na mestu plejmejkera, ali i najzvučnije pojačanje, Estonac Mark Oliver Rosnup, od koga pod Bagdalom očekuju da donese kvalitet i reprezentativno iskustvo na krilnoj poziciji. Tako da bi danas, u startnoj postavi, mogli da vidimo dva nova lica u dresu Čarapana, ali i još jednu uslovljenu promenu u špicu, s obzirom na to da Bojan Matić odrađuje kartone. Najbliži poziciji centarfora je Marko Šarić, najbolji strelac Napretka jesenas, a taj recept je Dušan Đorđević već oprobao u Turskoj. Bez sumnje, na pripremama u Antaliji su se štabu nametnuli i pridošlice Nikola Stanković, Zvezdin talenat i iskusni Uroš Ljubomirac, ali videćemo koliko će brzo uspeti da se nametnu za prvu jedanaestorku tima.

Nije Napredak gotovo ništa menjao u ostalim linijama ekipe, od golmana do centralnih vezista, osloniće se i na proleće na stare snage. Gotovo sigurno, to i jesu jesenas bile jače linije sastava. Predvodiće tako ponovo Petrić, Kerkez i Putinčanin odbranu Čarapana, dok se od Krstića očekuje da ponovi blistavost asistentnosti iz prvog dela sezone. Od nosioca ofanzive, sem Šarića i Matića, struka nadu polaže i u standardnog Bastajića. Treba pomenuti da su, posle duge pauze za opravak, za minute spremni i štoper Mršić i mladi napadač Zogović.

Koliko je Napredak uspeo da unapredi igru između polusezona, o tome nije želeo ni Đorđević na prvoj ovogodišnjoj konferenciji. Četiri pripremna meča bez primljenog gola i tri pobede podgrevaju veru navijača. No, sve ono pravo počinje tek danas, kada se za borbu i kvalitet upisuju i bodovi. Kruševljani čak šest bodova kaskaju za onim o čemu su sanjali pred ovogodišnji šampionat. Da bi koraknuli ka njegovom ostvarenju, moraće da ispune prvu februarsku želju. U tome će im biti neophodno mnogo više od samog htenja, fudbalski detalji koji su jesenas često nedostajali, a za koje je struka dobila vreme prethodnih nedelja. Danas je prvi, pravi i težak ispit i njenog rada.

MOZZART BET SUPERLIGA, 20. KOLO

Petak

Kolubara - Radnik Surdulica 1:0 (1:0)

/Milićević 31/

Subota

Radnički - Voždovac 0:1 (0:1)

/Pantović 31 pen/

Radnički Niš - Mladost Lučani 2:1 (0:1)

/Pejović 46, Škrbić 90+1 - Jojić 40/

Crvena zvezda - Vojvodina 1:1 (1:1)

/Katai 28 - Kabić 25/

Spartak - Čukarički 1:3 (0:1)

/Hrstić 74 - Adžić 16p, Lučić 83, Tomović 90+3/

Nedelja

14.30 (10,00) Napredak (4,70) Partizan (1,35)

16.30 (3,35) Novi Pazar (3,20) TSC (2,20)

18.30 (2,40) Mladost GAT (3,10) Javor (3,20)



tagovi

Napredak KruševacFK PartizanMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara