Ronald Kuman (©Reuters)
Ronald Kuman (©Reuters)

Kuman je ljut

Vreme čitanja: 4min | pon. 07.12.20. | 15:10

Barsi i poraz igra protiv Juventusa, ali pobeda je imperativ

Silne probleme doživela je Barselona u prethodnih par meseci, sve je nekako krenulo nizbrdo od debakla u četvrtfinalu Lige šampiona i teškog poraza od Bajerna (2:8). Usledile su priče o odlasku Lionela Mesija, Argentinac je na kraju ostao, pa je predsednik Đozep Marija Bartomeu morao da pakuje kofere. Prodali su Katalonci nekoliko bitnih igrača poput Luisa Suareza, Ivana Rakitića i Artura Vidala samo da bi se rešili njihovih velikih plata, problemi iskaču na sve strane, a taman kada su napravili seriju dobrih rezultata (vezali tri pobede uz gol razliku 11:0), usledio je šokantan poraz u Kadizu (1:2). Sada je pred Ronaldom Kumanom i njegovim izabranicima još jedan težak zadatak, dočekuju Juventus na Kamp Nou u okviru poslednjeg kola Lige šampiona (utorak, 21.00).

Situacija je prilično jasna, Barsa je prva u grupi sa 15 bodova, Bjankoneri imaju tri manje, u prvom susretu u Torinu bolji su bili Katalonci i u odličnoj su poziciji da izbore plasman u nokaut fazu sa prve pozicije. Juve juri 3:0, ni sami nisu u dobroj formi, pa se čini da je Barsa bezbedna što se tiče prvog mesta. Ronald Kuman ipak želi pobedu.

Izabrane vesti

"Naš cilj je da probamo da pobedimo i da to uradimo na pravi način. Želimo da budemo prvi u grupi u Ligi šampiona. Slavili smo 2:0 na njihovom terenu i imamo dobru šansu da budemo prvi", kratko je pojasnio Holanđanin.

Trener Barselone posle poraza od Kadiza u 12. kolu Primere preuzima potpunu odgovornost, ali ističe i da je ljut, jer poraze ne podnosi.

"Odgovornost je uvek u rukama trenera. On donosi odluke i bira najbolji tim. Sada moramo da razmišljamo o rotacijma i svežini ekipe. Ali najveća odgovornost je u rukama trenera. Nismo srećni. Moramo da analiziramo poraz, razlika je kada izgubite utakmicu kao u subotu, i kada izgubite na gostovanju protiv Atletika. Jer kako nas oni markiraju, kako stvaraju prilike... Ne volim da glumim, ljut sam. To sam rekao i igračima na jučerašnjem sastanku. Kada ste u Barsi ne možete da se pomirite sa golovima kakve smo primali u nekoliko utakmica", naveo je Ronald Kuman.

Požalio se ipak na gust raspored koji je doveo do povreda nekih bitnih igrača. Van stroja je već neko vreme i Ansu Fati, a sada se povredio i Usman Dembele.

"Šteta je što smo izgubili još jednog igrača zbog povrede. Osetio je nešto u drugom poluvremenu ali nije mislio da je nešto ozbiljno u pitanju. Ipak, ovo je još jedan korak unazad. Fizički je dosta napredovao, znamo da je imao istoriju povreda i da želi da se oporavi. To je još jedan razlog zbog kojeg se žalim na raspored. Ako morate da igrate Ligu šampiona u utorak uveče, ne možete da dođete kući u četiri sata posle ponoći. Odigrali smo pet mečeva u gostima, svih pet u devet uveče. To nikako ne pomaže španskim ekipama. Fale nam ljudi, važni ljudi. Sa Ansuom i Demebelom imali smo dubinu na krilima, a sada moramo da gledamo šta je najbolje za tim i da povedemo računa o svežini. Sutra ćemo odraditi poslednji trening i dobiti kompletnu ekipu. Želimo da budemo prvi", jasan je holandski stručnjak.

Lionel Mesi ima slab početak sezone, jasno je da su letošnja dešavanja i priče o njegovom odlasku uticale na njegova izdanja, ali Kuman je stao u odbranu svog kapitena.

"Želim da imam komunikaciju sa Leom oko stvari koje su vezane za utakmice, kao sa našim igračem i kapitenom. Ne morate da se trudite oko spoljašnjih problema. Kao trener uvek želim maksimum od svojih igrača. Leo je veoma važan za naš napad, mnoge akcije polaze od njega. Ne mislim da je pravio greške. To je stvar celog tima, defanzivno moramo da budemo agresivniji, u pojedinim utakmicama nismo bili dovoljno efikasni", naveo je Kuman.

Pohvalio je i Pedrija i istakao da Miralem Pjanić, koji se požalio na nedostatak minutaže, ima potpuno drugačiju ulogu na Kamp Nou od one koju je obavljao u Juventusu. Ističe i da ne sumnja u reprezentativca BiH, ali i da odluke donosi isključivo za dobrobit ekipe.

"Njegova pozicija i uloga ne mogu da se porede sa onim u Juventusu. Igramo drugačije od njih. Teško je, problem je i što je kasno stigao, ali ne sumnjam u Pjanića", izjavio je bivši selektor Holandije.




tagovi

JuventusMiralem PjanićOsman DembeleLionel MesiRonald Kuman

Obaveštavaj me

Barselona
Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara