Ronald Kuman (© Reuters)
Ronald Kuman (© Reuters)

Kuman kao slon u staklarskoj radnji: Imam rešenje, imam podršku

Vreme čitanja: 3min | ned. 03.10.21. | 10:38

Ima i veliki problem, Barselona primila 13 golova na prvih devet utakmica u sezoni

Košmarna sedmica za navijače Barselone. Katastrofa u Lisabonu protiv Benfike (0:3), brijanje na suvo u derbiju sa Atletikom (0:2) i ostanak Ronalda Kumana na klupi. Horor na javi.

Najgore je što nije kraj. Holanđanin je dobio podršku Upravnog odbora da nastavi da vodi tim. Kako sad deluje, pravo u sunovrat, jer Katalonci odavno nisu izgledalo ovako jezivo kao na početku aktuelne sezone. Gube utakmice, muče se u napadu, odbrana im je porozna, a ekipa nema na koga da se osloni u kritičnim trenucima, jer su najiskusnije fudbalere stigle godine, a mladi su nezreli da bi nosili teret velikih očekivanja.

Izabrane vesti

Usredu tog vrtloga Ronald Kuman pokušava da ostane racionalan, mada je utisak da izjava sve više nervira pristalice slavnog kluba. Poseno što od njegove smene, bar zasad, neće biti ništa.Ž

Razgovarao sam prekisnoć sa predsednikom, čuli smo se i u subotu jutro, sagledali aktuelni trenutan kluba, dotakli se mnogih stvari i sve razjasnili. Svaka čast Đoanu Laporti na tome, jer je teško raditi ako status nije kristalno jasan. Moramo da znamo na čemu smo danas, kako bismo znali gde ćemo biti u budućnosti. Naravno, prirodno je da se od mene zahtevaju rezultati“, poručio je Holanđanin.

Samo što pobeda nema. Neuspeh u Lisabonu u okviru Lige šampiona, pa 0:2 u sudaru sa Atletikom na „Vanda Metrpolitanu“ svedoče da je Barsa u velikom problemu. Pre svega defanzivnom. Primila je čak 13 golova na samo devet utakmica nove sezone. Ni Mark Andre ter Štegen, ne tako davno jedan od najboljih golmana sveta, nije baš čudotvorac, kad ispred sebe ima poroznu odbranu.

Imam rešenje, ali ne danas za sutra. Moramo da radimo. Dajte nam vremena i nadam se da ćemo se oporaviti od ovih udaraca. Posle reprezentativne pauze na programu su tri meča na Nou Kampu, moramo da ih dobijemo. Velika su mi očekivanja od tih mečeva, jer ćemo imati dve sedmice da se spremimo za naredni ciklus. Ansu Fati će biti poptuno fit, verujem da će Kun Aguero i Usman Dembele takođe biti u stanju da nam pomognu“, smatra Kuman da će prvenstveni dueli sa Valensijom i Real Madridom, kao i kijevskim Dinamo u Ligi šampiona biti idealni da se prevaziđe kriza.

Deo katalonske javnosti zbunjen je što se danima vrtela priča da je Kuman pred smenom, pominjala su se razna imena za eventualnog naslednika, ali na kraju je Ronald preživeo, utisak je, samo zašto što klub sme da izdvoji najviše 2.900.000 evra za kompletno novi stručni štab. A za siću niko baš nije lud da srozava trenerski ugled sa ovakvom Barselonom. I zato ostaje aktuelni trener, koji sve više podseća na slona u staklarskoj radnji. Puca čega god se dohvati.

Osećam podršku. I, imam dobar osećaj. Kao i dovoljno samopouzdanja da ćemo okrenuti situaciju u našu korist. Sve zavisi od rezultata, tako da ne znam koliko poverenje zaista imam“, jasno je i Ronaldu Kumanu da bi na klupi mogle da ga sačuvaju samo pobede.

Nema ih.


tagovi

Ronald KumanBarselona

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara