Kup Makedonije: Struga i Škendija favoriti za finale

Vreme čitanja: 2min | sre. 05.04.23. | 12:26

Od svih učesnika polufinala jedino Struga nema trofej. Sileks ima tri, dok su Škendija i Makedonija ĐP po dva puta podigli pehar

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Skoplja)

Vreme je za polufinale Kupa Makedonije. Utakmice u Strugi i Tetovu doneće finaliste u najmasovnijem klupskom takmičenju u komšiluku, a favoriti za plasman u meč za titulu su Struga i Škendija (oba meča počinju u 15 časova).

Izabrane vesti

Struga igra istorijsku sezonu i u polufinalu Kupa Makedonije igraće protiv bivšeg pobednika Sileksa iz Kratova. Žreb je doneo prednost Strujanima na svom terenu, u prvom nastupu u ovoj fazi najmasovnijeg fudbalskog klupskog takmičenja u Makedoniji.

STRUGA - SILEKS (15.00)

Predvođeni najboljim strelcem u istoriji Prve lige, Besartom Ibraimijem, tim iz grada na jezera će napasti istorijsko finale, a takođe i napad na duplu krunu. Sileks Gorazda Mihailova biće tvrd orah jer ekipa dobro igra u gostima. Kratovčani su drugi najbolji gost u ligi. U timu Sileksa za finale će igrati trojica srpskih fudbalera - Miloš Nikolić, Stefan Milosavljević i Aleksandar Katanić. Od ukupno jedanaest međusobnih mečeva, Struga je pobedila u pet, tri su završena nerešeno, a Sileks je dobio tri. Poslednja tri meča bila su rezultatom 2:1.

ŠKENDIJA - MAKEDONIJA ĐP (15.00)

U drugom meču aktuelni branilac Kupa, to je Makedonija Đorče Petrov, čeka gostovanje kod Škendiji. „Lavovi” iz Đorčeta koje predvodi Beograđanin Goran Simov dobili su na žrebu najtežeg mogućeg protivnika. Škendija je u odličnom nizu, posebno kod kuće gde je deset utakmica bez poraza, ili sa samo jednim neuspehom u 12 susreta. Veliki problem za Makedonije je činjenica da, verovali ili ne, nema pobeda protiv Škendije u svim takmičenjima već 25 mečeva! Poslednji trijumf datira iz 2008. godine. Ova dva tima su se sastala u finalu Kupa 2006. godine kada su „lavovi“ kasnim golom Filipa Ivanovskog osvojili prvu od dve titule.

Od svih učesnika polufinala jedino Struga nema titulu. Sileks ima tri trofeja u Kupu, dok su Škendija i Makedonija ĐP po dva puta podigli pehar.


Piše: Martin Tanaskovski


tagovi

StrugaŠkendijaSileksMakedonija Đorče Petrov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara