Sadik protiv OFK Bačke (©Starsport)
Sadik protiv OFK Bačke (©Starsport)

Kup Srbije: Zvezda čeka Zlatibor, Partizan na Bačku, superligaški rivali za Sušicu i Jedinstvo iz Rumenke

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.10.20. | 12:36

Obavljen žreb za šesnaestinu finala Kupa Srbije

Crvena zvezda protiv Zlatibor na domaćem terenu, a sa Topčiderskog brda kreće i Partizan, samo u okršaju sa OFK Bačkom. Tako je odlučeno žrebom za šesnaestinu finala Kupa Srbije koje je na programu u sredu 21. oktobra s tim da je već sada jasno da će Zvezda zbog učešća u Ligi Evrope morati da pomeri termin.

Što se tiče ostalih mečeva, najviše pažnje su nam privukla imena Jedinstva iz Rumenke i kragujevačke Sušice, članova Srpske lige. Jedinstvo će u pokrajinskom derbiju ugostiti Vojvodinu i to bi zaista trebalo da bude veliko iskustvo za fudbalsku Rumenku, dok je i Sušica dobila rivala iz Superlige u liku Spatraka iz Subotice.

Izabrane vesti

Ako gledamo tradiciju, zanimljiv bi sa navijačke strane mogao da bude i okršaj Smedereva i niškog Radničkog s tim da su ti klubovi poslednjih sezona značajno izgubili na masovnosti na tribinama, a ne znamo naravno ni da li će navijači smeti da prisustvuju utakmicama.

Možda i najgore je prošao Čukarički, jer niko ne voli da igra u Novom Pazaru, dok će TSC na megdan kruševačkom Trajalu. Nama interesantan je i okršaj Javora sa Radničkim iz Kragujevca, jednim od glavnih kandidata za promociju u Superligu.

Mali gradski dvoboj igraće Voždovac i Grafičar, Mačva i Metalac imaju zakazan jedan od retkih superligaških okršaja, Kabel će protiv Surdlice pokušati da dokaže da ima kvalitet za elitu, dok će Rad da protiv Kolubare probati da demonstrira da je ipak iznad nivoa Prve lige Srbije.

Mladost ide na Dinamo iz Vranja, tu ne bi smelo da bude dileme, IMT će na Inđiju, dok Pirot čeka Proletere u još jednom potencijalno uzbudljivom susretu.

PAROVI ŠESNAESTINE FINALA KUPA SRBIJE

Voždovac – Grafičar

Smederevo – Radnički Niš

Jedinstvo Rumenka – Vojvodina

Crvena zvezda – Zlatibor

Napredak – Žarkovo

Javor Matis – Radnički Kragujevac

Sušica Kragujevac – Spartak Žrepčeva krv

Mačva – Metalac

Novi Pazar – Čukarički

Kabel – Radnik Surdulica

Rad – Kolubara

Trajal – TSC

Mladost – Dinamo Vranje

Partizan – OFK Bačka

IMT – Inđija

Radnički Pirot – Proleter


tagovi

Kup SrbijeTSC Bačka TopolaZlatibor ČajetinaŽarkovoKabelTrajalIMT

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda
FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara