©Reuters
©Reuters

Kurtoin odgovor: Iznenađen sam rečima selektora, odluku da napustim reprezentaciju doneo medicinski tim

Vreme čitanja: 2min | uto. 20.06.23. | 01:04

Golman izneo svoju verziju priče oko izostanka iz reprezentacije

Potresi u reprezentaciji Belgije ne jenjavaju, a novi u nizu nastao je usled izostanka Tiba Kurtoe sa spiska za aktuelne obaveze Crvenih đavola u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Golman Reala napustio je tabor nacionalnog tima, a u belgijskim medijima pojavila se vest da je to učinio zbog odluke selektora Domenika Tadeska da kapitensku traku u izostanku Kevina de Brujnea zbog povrede na jednoj utakmici poveri Romelu Lukakuu, a na drugoj Kurtoi. Ipak, iskusni čuvar mreže ovim povodom se oglasio na društvenim mrežama i pokušao da obrazloženjem iz svoje perspektive razreši dileme.

"Bio sam iznenađen kada sam čuo konferenciju za novinare selektora na kojoj je delimično i subjektivno ispričao privatni razgovor koji smo vodili posle meča protiv Austrije. Želim da bude jasno da nije ni prvi ni poslednji put da razgovaram sa trenerom o pitanjima vezanim za svlačionicu, ali je to prvi put da neko odluči da to javno kaže. Duboko sam razočaran ovim, ali želim da jasno stavim do znanja da se trenerove procene ne uklapaju u stvarnost. U tom razgovoru sam ga zamolio, ne iz direktne koristi, da objasni i donese odluke kako bismo izbegli situacije koje su nam u prošlosti štetile. Biti ili ne biti kapiten reprezentacije nije ni hir ni slučajna odluka, to treba da bude njegova odluka i to sam pokušao da mu prenesem. Nažalost, nisam postigao svoju svrhu", naveo je Kurtoa i dodao:

Izabrane vesti

"Ističem da ni u kom slučaju ništa nisam tražio i da sam razgovarao sa svojim saigračem Romeluom Lukakuom da razjasnim sve okolnosti vezane za ovu situaciju. U isto vreme želim da razjasnim da ni sa jednim saigračem nisam razgovarao ni na jednu sličnu temu, kako se tvrdi. Osim toga, juče popodne sam bio na pregledu zbog problema u desnom kolenu. Medicinski tim mog kluba i reprezentacije su bili u kontaktu i pregledali sav odgovarajući materijal kako bi doneli odluku da napustim trening kamp".

Podsetimo, Belgija je u subotu ugostila Austriju sa kojom je odigrala nerešeno (1:1), a novi izazov je očekuje na gostovanju Estoniji u utorak.


tagovi

Tibo KurtoaFudbalska reprezentacija Belgije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara