Manuel Lancini, Felipe Anderson i Robert Snodgras (Foto: Reuters)
Manuel Lancini, Felipe Anderson i Robert Snodgras (Foto: Reuters)

Lacio pregovara sa Vest Hemom: Sari spreman da vrati Andersona na pravi put

Vreme čitanja: 2min | ned. 27.06.21. | 19:24

Brazilac je višak u Vest Hemu, pa bi mogao da se vrati na Olimpiko

Kako prenosi italijanski Skaj, Lacio pregovara sa Vest Hemom oko transfera Felipea Andersona. Brazilac je upravo iz redove Nebeskoplavih otišao među Čekićare, ali nije u planovima trenera Dejvida Mojesa za narednu sezonu.

Stigao je Anderson leta 2013. godine iz Santosa na Olimpiko, plaćen je 7.500.000 evra. Odlično se pokazao u Seriji A, bio na radaru i Mančester junajteda, ali je na kraju posle nešto slabijih izdanja završio u Vest Hemu. Nije ipak klub iz Londona štedeo, pa je za njegove usluge izdvojio 38.000.000 evra, ali je za tri sezone zabeležio 73 nastupa i postigao 12 pogodaka. Drugi deo minule je proveo na pozajmici u Portu, gde je takođe grejao klupu (10 nastupa u svim takmičenjima, bez golova).

Izabrane vesti

Vraća se tako posle kratkoročne saradnje sa Zmajevima u Englesku, ali nije u Mojesovim planovima. Novi trener Lacija Mauricio Sari je navodno veliki poštovalac njegovih kvaliteta i voleo bi da ga vidi u redovima svoje ekipe naredne sezone. Za Vest Hem je ugovorom vezan do leta 2022. godine, a Nebeskoplavi su spremni da ga otkupe već ovog leta. Priča se o sumi od 10.000.000 evra, što bi moglo da zadovolji upravu engleskog kluba, zbog činjenice da je 28-godišnjem Brazilcu ostalo još godinu dana saradnje.

Počeo je Anderson profesionalnu karijeru 2010. godine u Santosu, da bi se posle tri sezone preselio u Italiju. Pet godina je branio dres Lacija, upisao 177 nastupa i postigao 34 pogotka, pre nego što je otišao u Englesku. Povrede su ga pratile tokom čitave karijere i to je osnovni razlog zbog kojeg nije uspeo da napravi više uspeha, s ozbirom na neosporan kvalitet brazilskog driblera. Videćemo da li Sari može da ga vrati na pravi put.



tagovi

letnji prelazni rok 2021Felipe AndersonVest HemLacioMauricio Sari

Obaveštavaj me

Lacio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara