Hames Rodrigez (©AFP)
Hames Rodrigez (©AFP)

Lacio traži novo rešenje, ambiciozna ideja Hames, u igri Bonaventura i Šaćiri

Vreme čitanja: 2min | uto. 18.08.20. | 13:41

Kad već David Silva nije došao...

Ne smiruju se strasti u Rimu posle odluke Davida Silve da pogazi dogovor koji je imao sa upravom Lacija i ode u Real Sosijedad. Direktor Igli Tare je jako besan na Silvu i čak je u izjavi za lokalnu štampu rekao da "jako poštuje Davida kao igrača, ne i kao čoveka", što je sasvim razumno s obzirom na to kako se španski vezista poneo prema Nebeskoplavima.

U Laciju nemaju mnogo vremena da tuguju, već moraju da se vrate na tržište i potraže novo rešenje. A, transfer guru Nikolo Šira tvrdi da je Lacio već izabrao tri potencijalna rešenja - Hamesa Rodrigeza, Džeka Bonaventuru i Džerdana Šaćirija.

Izabrane vesti

Kolumbijski plejmejker je najambicioznija opcija, ali ne i tako nerealna. Hames je odavno rešio da želi da ode iz Reala jer ne želi da još jednu godinu provede zakucan za tribine, ni Zinedin Zidan više ne računa na njega i samo je pitanje kako bi dva kluba rešila pitanje obeštećenja. Lacio nema 40.000.000 evra da plati Blankosima, a eventualno rešenje moglo bi da bude pozajmica, pošto Hamesu narednog leta ističe ugovor u Madridu. Kolumbijac bi sigurno dobio ulogu startera, Lacio bi mu dao verovatno slične finansijske uslove kao Davidu Silvi, pa samo ostaje da se vidi mogu li klubovi da dođu do kompromisa. Doduše, Hamesa gledaju još Mančester junajted i Everton, mada nisu nešto dosad bili mnogo konkretni u nameri da ga angažuju...

Bonaventura je već mnogo realnija varijanta. Imao je Džek emotivni oproštaj od Milana, u kojem je proveo šest godina i prošao kroz onu najveću krizu u istoriji Rosonera. Italijanski vezista očekivao je da će dobiti novi ugovor u Milanu, ali nije, zbog čega je nakon poslednje utakmice u Seriji A protiv Kaljarija zaplakao i tako se oprostio od ekipe i saigrača. Imao je sasvim solidnu sezonu u Milanu sa četiri gola i šest asistencija.

Šaćiri je skuplja opcija od Bonaventure, s obzirom da ima još tri godine ugovora sa Liverpulom. Međutim, kako odavno nije u ozbiljnijim planovima Jirgena Klopa, ima odrešene ruke da potraži novu sredinu. Liverpul ne bi mnogo zatezao oko obeštećenja, ali se na Enfildu očekuje ponuda od oko 15.000.000 evra, koliko je pre dva leta Šaćiri i plaćen kada je dolazio iz Stouka.

Lacio razmišlja čak i o vraćanju Felipea Andersona iz Vest Hema, ali to je zasad najmanje verovatna solucija pošto ga se Klaudio Lotito jedva rešio kada ga je prodavao u London...



tagovi

Letnji prelazni rok 2020Džerdan ŠaćiriĐakomo BonaventuraHames Rodrigez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara