Lajpcig očekivano izabrao - Marko Roze do 2024. godine

Vreme čitanja: 1min | čet. 08.09.22. | 17:27

Umesto otpuštenog Domenika Tedeska...

Kandidata jeste bilo nekoliko, ali ne i velike dileme: uprava RB Lajpciga imenovala je danas Marka Rozea za novog trenera.

Bikovi su veoma loše ušli u novu sezonu, u prvih pet kola ostvarili samo jednu pobedu u Bundesligi, da bi nezadovoljstvo kulminiralo nakon debakla na startu Lige šampiona protiv Šahtjora - 1:4.

Izabrane vesti

Domeniko Tedesko je odmah sutradan dobio 'zahvalnicu', a naslednik je stigao 24 sata kasnije.

"Nije bila laka odluka da se rastanemo sa Domenikom. Postigao je velike stvari sa našim mladim klubom, doneo prvi trofej i za to zaslužuje veliko poštovanje. Ali još krajem prošle sezone osetili smo da nema napretka kakvom smo se nadali. Našoj igri nedostajalo je atraktivnosti i dinamike. Teško smo dolazili do bodova, negativan trend se odomaćio... Marko Roze se savršeno uklapa u našu filozofiju rada. Imali smo veliku sreću što je bio slobodan. Reagovali smo u skladu sa svim tim", poručio je generalni direktor Oliver Mintclaf.

Roze se proslavio vodeći Salcburg, potom je dve godine proveo u Borusiji iz Menhengladbaha, sa Ždrepcima igrao Ligu šampiona, da bi zatim prešao u Dortmund. Nisu Milioneri pod njim blistali i u maju mesecu ove godine napustio je kormilo.

Za Lajpcig je vezan ugovorom do leta 2024. godine.


tagovi

Marko Roze

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara