Detalj sa meča RB Lajpcig - Crvena zvezda (©Reuters)
Detalj sa meča RB Lajpcig - Crvena zvezda (©Reuters)

Lajpcig ranjiv iz kontre, napadači u Beogradu pod posebnim pritiskom

Vreme čitanja: 2min | pon. 06.11.23. | 10:26

Nemci danas stižu na megdan Crvenoj zvezdi (utorak, 21.00)

Nije se obrukala Crvena zvezda u Lajpcigu, ali ni uspela da neporažena napusti modernu Red Bul arenu. Sa dva gola za sat vremena domaćini su najavili ishod meča, pa iako je Marko Stamenić u 70. vratio nadu gostima, Dani Olmo je za desetak minuta u igri osigurao tri boda svom timu. U Beogradu, međutim, neće biti španskog reprezentativca, jednog od najboljih igrača Bikova ove sezone, koji je posle povrede kolena morao i na operaciju ramena, a optimizam među navijačima crveno-belih budi i rezultatska kriza u koju je rival upao.

Ne kriju u Lajpcigu da se ekipa nalazi u problemu. Trener Marko Roze žali zbog Olmovog neigranja i ističe nedostatak kreacije svojih igrača u napadačkim akcijama protiv Volfzburga (0:1) i Majnca (0:2), dok je defanzivni vezista Ksaver Šlager još glasniji u kritikama.

Izabrane vesti

"Možemo reći da smo ispali glupi jer smo dozvolili da primimo golove iz kontri. Da, možemo reći tako", potvrdio je svoju konstataciju igrač koji je u subotu odigrao jubilarnu 100. utakmicu u Bundesligi (pre Lajpciga igrao za Volfzburg).

Ima Crvena zvezda igrače koji umeju da budu i te kako opasni u kontranapadu, pre svih Osman Bukariji koji je iz takve akcije doneo prednost protiv Mančester Sitija na Etihadu. I u Nemačkoj su crveno-beli tokom prvog poluvremena uspeli da zaprete iz nekoliko brzih tranzicija, ali se Šerif Endijaje i Piter Olajinka nisu dobro snašli. Veliku ulogu u takvim situacijama igraju Mirko Ivanić i In Bom Hvan.

"Imamo problem kada se protivnik brani sa deset igrača i moli da se nešto dogodi kako bi imao kontru", dodao je Šlager, svestan da bi u Beogradu njegov tim mogao ponovo da se susretne sa pojačanim defanzivnim blokom rivala.

Trener Marko Roze posle neočekivanog poraza od "fenjeraša" iz Majnca, kojem je to bila prva pobeda ove sezone, ukazao je na problem u kreaciji igre svog tima.

"U suštini smo igrali dobro, ali moramo češće da budemo pred golom rivala. Moramo da donosimo bolje odulke, one koje bi nas uvele u šansu. Dani Olmo bi nam pomogao u tome. Trenutno smo u fazi kada nemamo ideja u napadu, a neko uvek zaostaje u odbrani", prizano je Roze.

U odsustvu Španca neko drugi će morati da preuzme odgovornost, a pod najvećim pritiskom su Kristof Baumgartner, Timo Verner i Emil Forsberg od kojih se očekuje da pomognu mladom Ćaviju Simonsu koji ima sjajnu sezonu.

"Momci sada imaju obavezu da se vrate na nivo igara koji nam je donosio uspešne rezultate", jasan je trener Bikova.

Neka to bude posle Beograda, od duela sa Frajburgom.



tagovi

RB LajpcigFK Crvena zvezdaLiga šampionaMarko Roze

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara