©Star Sport
©Star Sport

Laković: Uvek bih podržao Nemanju Vidića

Vreme čitanja: 2min | sub. 31.12.22. | 16:00

Nekadašnji generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije smatra da treba podržati plejadu priznatih fudbalera koji zaslužuju da nađu svoje mesto u fudbalskom sistemu naše zemlje

Direktor Nacionalnih asocijacija UEFA, Zoran Laković, rekao je intevjuu za Sportal, da bi u svakoj situaciji podržao Nemamanju Vidića, koji je nedavno potvrdio da je imao želju da se kandiduje sa predsednika Fudbalskog Saveza Srbije.

Laković je takođe pohvalio i Danka Lazovića i Milana Jovanovića, koji su završili edukaciju pod okriljem UEFA i predstavljaju plejadu priznatih fudbalera koji zaslužuju da nađu svoje mesto u fudbalskom sistemu naše zemlje.

Izabrane vesti

Konkretno Nemanja Vidić je trenersku profi linencu završio u Engleskoj i to sa najvišim ocenama.

"Uvek ću u svemu podržavati Nemanju Vidića. Ili Danka Lazovića. Vidić je fudbalska veličina. Pošten, familijaran čovek, koji je odlučio da se vrati u Srbiju, a mogao je da živi bilo gde u Evropi. On je završio profi licencu za trenera u Engleskoj, a u junu će da završi renomiranu školu pod okriljem UEFA. I, otkriću vam, on je najbolji polaznik te škole, koji se ozbiljno priprema za nešto što će raditi u budućnosti. Sigurno da Nemanja Vidić, Danko Lazović koji je takođe završio edukaciju pod okriljem UEFA, ili Lane Jovanović, zapravo plejada naših priznatih fudbalera, zaslužuje da nađe mesto u fudbalskom sistemu u Srbiji. I mogu da računaju na moju podršku, za šta god se budu odlučili da rade u životu, zato jer su oni meni kad sam bio mlad funkcioner uvek izlazili u susret i pomagali", rekao je Laković za Sportal.

Nekadašnji generalni sekretar FSS-a kaže da bi voleo se u 2023. godini na neki način okrene novi list u srpskom fudbalu.

"Fudbal u Srbiji je, koliko to nekome zvučalo čudno ili prepotentno, jedna od boljih stvari u ovom društvu. Eto, ja živim u Evropi, u kojoj se cele prošle godine govorilo o reprezentaciji Srbije, selektoru Piksiju, o rezultatima koje su postizali. To su lepe stvari i voleo bih da se nastave u i novoj godini".

Laković kaže da se u Evropi obraća pažnja na rad najvećih srpskih klubova.

"Pratile su se u Evropi partije Crvene zvezde i Partizana. Kada smo kod Zvezde, posebno moram da pohvalim Zvezdana Terzića, iako je često kritikovan. On i njegov tim su stvarno napravili nešto veliko i vratili klub na staze slave. Postali su konstanta. Ući među 30 ili 40 najboljih klubova po zvaničnom UEFA rangiranju, posle situacije koju znamo kakva je bila kada je Terzić ušao u Crvenu zvezdu, zaista je veliki uspeh i za poštovanje".

UEFA je u poslednje vreme odnela nekoliko pobeda nad grupacijom koja zagovara formiranje takozvane Superlige Evrope.

"Stanovišta smo da top menadžment u UEFA ne komentariše ta dešavanja. Imamo veliki broj profesionalaca, koji se tim problem bave. Ono što mogu da kažem je da smo zadovoljni u kom pravcu se sve to odvija. I, osim nekog početnog zadovoljstva, ovde bih stavio tačku", podvukao je Laković za Sportal.


tagovi

Nemanja VidićZoran Laković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara