(©Starsport)
(©Starsport)

Lalatović: Kataija sam video u balonu i doveo u Zvezdu, bio je zapušten, hteo sam da ga kaznim...

Vreme čitanja: 2min | sre. 25.11.20. | 11:09

Nenad Lalatović se prisetio kako je Katai došao u crveno-bele redove

Povratak Aleksandra Kataija ispostavio se kao jedan od najvećih pogodaka rukovodstva Crvene zvezde u aktuelnoj sezoni. Lucidni ofanzivac vratio je magiju u Ljutice Bogdana i sjajnim igrama i u drugom mandatu postao centralna figura crveno-belih.

Izabrane vesti

Umetnik sa loptom iz Srbobrana između dve epizode u Crvenoj zvezdi okušao se u Španiji i Sjedinjenim Američkim Državama, a na njegov prvi dolazak na Topčidersko brdo za Novu se osvrnuo Nenad Lalatović.

"Kataija sam lično doveo u Zvezdu. Sećam se da sam sa gospodom Terzićem i Kokezom bio u Franšu, pozvao sam ih da razgovaramo i tad sam im predočio da želim Aleksandra u svom timu. Bili su začuđeni kako sam se setio njega. Pamtim da sam ga primetio dok sam još bio trener Proletera. Zapazio sam ga u balonu, igrao je termin pre mog i odmah mi je zapao za oko. Pitao sam ko je momak i dobio odgovor da se radi o igraču Vojvodine. Nije mi bilo teško, ispratio sam njegove igre za Novosađane i svaki put je bio najbolji", prisetio se Lalatović u razgovoru za Novu.rs

Iako je Katai potom otišao u Olimpijakos gde je stagnirao, tadašnji strateg Crvene zvezde nije ga izgubio iz vida.

"Usledio je odlazak u Olimpijakos gde nije igrao i malo se zapustio. Ipak, ostao mi je u sećanju njegov kvalitet i želeo sam da ga dovedemo po svaku cenu. Nažalost nije došao pripremljen kao što je sad pa da on meni pomogne, ali sam pomogao ja njemu i doveo ga u veliki klub. Iako nije stigao da meni vrati igrama za ukazano poverenje, učionio je to kasnije za klub, kad je strateg bio Grof Božović. Drago mi je da je oživeo svoju karijeru i trenutno je najbolji igrač u Super ligi".

Sadašnji šef stručnog štaba Vojvodine istakao je da sa ofanzivcem nije imao sukobe, ali se na njegov specifičan temperament osvrnuo kroz jednu situaciju sa priprema.

"Tokom boravka u Sloveniji desilo se da jednom nije došao na obavezni doručak u 9 sati. Odmah sam zakazao sastanak na kojem sam mu rekao da ne može tako da se ponaša, da je igrač Crvene zvezde. Posebnu odgovornost sam imao jer je došao na moju preporuku. Bili su tu i ljudi iz rukovodstva kluba, rekao sam mu da će trpeti posledice ukoliko se ponovi slična situacija. Ipak, nikad nisam kaznio igrača finansijski iako sam 100 puta imao povod, malo zapretim, viknem, ali sam mekog srca", kazao je Lalatović.

Katai je prvi put dres Crvene zvezde obukao u avgustu 2014. godine, a do odlaska u Alaves leta 2016. godine odigrao je 37 utakmica i postigao 23 gola. U Ljutice Bogdana 1a vratio se u julu posle četiri godine pečalbe.



tagovi

FK Crvena zvezdaNenad LalatovićAleksandar Katai

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara