Lalatović pred derbi jesenji u Novom Sadu: Nadam se da će Novak Simović pokazati zašto je jedan od naših najboljih sudija

Vreme čitanja: 3min | ned. 22.11.20. | 12:55

Zvezda bez Kataija, Gobeljića, Rodića...

Derbi jesenje sezone Superlige igra se na novosadskom Karađorđu. Tačno je da će Crvenoj zvezdi glavni takmac u šampionskoj trci biti večiti rival, ali tim Nenada Lalatovića do sinoć je je bio najbliži pratilac kluba s Marakane. Otuda, harizmatični stručnjak na klupi Vojvodine može da veruje u novo čudo i smanjivanje Zvezdine prednosti na samo tri boda (subota, 17.30 časova).

Izabrane vesti

"Nadam se da će Novak Simović još jednom pokazati zašto je jedan od naših najbolji sudija. I nadam se da neće praviti razliku između dva tima, jer Vojvodina isto veliki klub kao i Zvezda. Za srpski fudbal bi bilo dobro da imamo kriterijum 50:50. To bi bilo najbolje i za FSS i sudijsku organizaciju i za Zvezdu i za Vojvodinu i za mir u kući", kazao je uoči meča Lalatović.

Uoči prvenstvene pauze Vojvodina je kiksirala na stadionu Metalca, ali trava Karađorđa veliki je saveznik domaćeg tima. Poslednji meč kao domaćin Vojvodina je izgubila pre 14 meseci, kada je bio bolji Voždovac. Od tada Lalatović beleži uspehe.

Nema sumnje da će Crvena zvezda biti na najtežem iskušenju kada je reč o domaćim izazovima do kraja prvog dela prvenstva. Crveno-beli su vezali pet pobeda, ali ne deluju ubedljivo u defanzivi. Na sedam od osam poslednjih mečeva ekipa Dejana Stankovića je primila gol. Odbrana ponovo neće biti kompletna. Pored Milana Rodića kog nema zbog koronavirusa u zadnji čas otpao je i Marko Gobeljić. A Stanković je još juče naveo da Aleksandar Katai ne konkuriše za ovu utakmicu...

"Kod nas nema razlike u tome da li neko igra minut, pola sata, poluvreme ili celu utakmicu. Bitan je tim i rezultat. Da li će neko da počne ili će ući, kod mene to ne pravi razliku, jer kad obučeš Zvezdin dres, onda nemaš pravo na alibi priče i ne možeš da se žališ na minutažu. Bitan je cilj kluba. Moraš da se staviš na raspolaganje tima, saigračima i klubu. Sva sreća, imam igrače koji zdravo razmišljaju i koji znaju koliko vrede. Da, imam neke igrače na koje ne mogu da računam, ali ne tražimo alibi".

Najveća je dilema ko će pokriti poziciju levog beka. U konkurenciji su Strahinja Eraković i Miloš Degenek.

Vojvodina je bez poraza od 3. oktobra kada je pala u Novom Pazaru. Na mečevima Crvene zvezde pada dosta golova u poslednje vreme. Efikasni su i dueli Vojvodine, pa treba očekivati možda i lepoticu prvenstva.

Crvena zvezda u poslednje vreme lako izlazi na kraj sa Vojvodinom. Ima 11 pobeda u nizu protiv Stare dame, ali... Moraće da Dejan Stanković razmišlja o Gentu, što Vojvodini povećava šansu za trijumf.

VOJVODINA - CRVENA ZVEZDA (17.30)

Novi Sad.

Stadion: Karađorđe.

Sudija: Novak Simović.

Vojvodina: Vukliš - Andrić, Bralić, Devetak, Đorđević - Drinčić - Čović, Zukić, Bojić, Vukadinović - Mrkaić

Crvena zvezda: Borjan - Gajić, Pankov, Milunović, Eraković - Sanogo, Nikolić - Ben, Kanga, Ivanić - Falčineli.

SUPERLIGA - 15. KOLO

Petak

Mladost – Čukarički 1:1 (0:0)

/Bojović 82 - Ndiaje 50/

Javor – Spartak ŽK 1:3 (1:3)

/Ilić 14 – Denković 28, Milošević 39, Vidaković 41/

Radnik – Mačva 3:0 (2:0)

/Makarić 23p, Mitošević 45, Pavlov 62/

Subota

Inđija – Radnički Niš 1:0 (0:0)

/Đorđević 84/

Voždovac – Novi Pazar 1:1 (1:0)

/Milosavljević 8 - Nedeljković 88/

Napredak – TSC 2:1 (2:1)

/Melunović 20, Kocić 33 – Đurić 31/

Partizan - Proleter 1:0 (0:0)

/Holender 90/

Nedelja

16.00: (2,15) Zlatibor (3,25) OFK Bačka (3,60)

17.30: (5,10) Vojvodina (3,60) Crvena zvezda (1,73)

Odloženo:

Rad – Metalac



tagovi

SuperligaDejan StankovićNenad Lalatović

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara