Lalatović spremio Zuku Bazuku za polufinale Kupa

Vreme čitanja: 2min | sub. 06.06.20. | 15:49

Vojvodina slavila na gostovanju Javoru iz Ivanjice – 3:1

Dao je nesebičnu šansu trener Vojvodiine Nenad Lalatović šansu Mirku Topiću i doprineo da mladi vezista Vojvodine postane jedan od najtraženijih igrača Superlige. Uoči polufinala Kupa i susreta sa Čukaričkim, možda i najvažnijieg događaja za Staru Damu našeg fuddbala u ovoj sezoni, Lalatović je u vatru ubacio još jeddnog Vošinog klinca. I nije pogrešio. Omladinski reprezentativac Srbije Dejan Zukić sa dva gola pečatirao je trijumf novosadskog superligaša na stadionu Javora – 3:1.

Mnogo navijači i stručni štab Vojvodine veruju u potencijal Dejana Zukića, čak je u Srspkoj Atini poznatiji po nadimku Zuka Bazuka... Znao je da zablista i na nekim ranijim mečevima Superlige, ali današnje izdanje može da mu pomogne u konačnoj afirmaciji.

Izabrane vesti

Vojvodina se trijumfom u Ivanjici približila trećeoj poziciji, zadržala je tri boda prednosti u odnosu na TSK. Trener gostiju Nenad Lalatović odlučio se da za susret u sredu odmori Rockova, Đorđevića, Čovića, nije bilo ni Bogdana Mladenovića. Javor je igrao za prestiž, ali je defanzivnom varijantom pokušao da pokvari Vošine planove. Nismo gledali sadržajan meč u prvom poluvremenu. Bilo je mnogo tehničkih grešaka i nepreciznih pasova.

Najbliža golu Vojvodina je bila posle odličnog prodora i lažnjaka Miljana Vukadinovića. Tada je prečka bila saveznik domaćina.

Mučio se napadač Vojvodine Mrkaić u ovom susretu, retko šta mu je polazilo za nogom. Tako je u finišu prvog poluvremena ostao kratak nekoliko centimetara centaršuta Vukadinovića. Javor je imao samo jedan konkretan pokušaj. Preko Zvekanova.

I drugo poluvreme je počelo u istom ritmu. Sporo je sve to izgledalo. Međutim, posle centaršuta Devetaka i slabe reakcije odbrane Javora, Dejan Zukić nije porpustio poklon. Lagano je smesstio loptu u mrežu Lazovića.

Zukić je otvorio, a samo 12 minuta kasnije je zatvorio meč. Četvrti pogodak momka rođenog 2001. godine označio je siguran trijumf Vojvodine. Ovoga puta Zukić je pogodio glavom.

Igra Javora se u tim trenucima bukvalno raspala. Kao pre sedam dana u Bačkoj Topoli, Ivanjičani su radili u korist svoje štete. Posle pokušaja pasa ka Neškoviću, očajno je reagovao Jevremović. I pogodio sopstvenu mrežu.

Sve što su domaći uspeli da urade jeste počasni pogodak Zvekanova.

SUPERLIGA, 28. KOLO:

Petak

Proleter - TSC 1:3 (0:1)

/Jovanović 55 - Lukić 6pen, Silađi 66, Zec 83/

 Voždovac - Napredak 1:0

/Janković 75/

Subota

Javor - Vojvodina 1:3 (0:0)

/Zvekanov 82 - Zukić 56 i 68, Jevremović 80 ag - Zvekanov 83/

16.30: (7,00) Spartak (4,50) Partizan (1,45)

19.00: (1,08) Crvena zvezda (12,0) Radnik (23,0)

21.00: (1,35) Čukarički (4,90) Inđija (9,50)

Nedelja

15.00: (1,65) Mladost (3,70) Mačva (5,70)

17.00: (1,30) Radnički Niš (5,70) Rad (9,00)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Nenad LalatovićJavor

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara