Đanluka Lapadula (©Benevento Calcio)
Đanluka Lapadula (©Benevento Calcio)

Lapadula kod Pipa Inzagija za 4.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | sre. 02.09.20. | 22:17

Benevento doveo četvrto i najskuplje pojačanje ovog leta

Filipo Inzagi je dobio napadača za predstojeću sezonu. Đanluka Lapadula potpisao trogodišnji ugovor sa Beneventom, a Đenova će prodajom italijanskog špica zaraditi 4.000.000 evra.

Super Pipo je tako doveo pojačanje u kojem je verovatno prepoznao neke crte koje su krasile njegovu igračku karijeru. Tanka tehnička potkovanost, ali istančan njuh za gol. Da se odmah ogradimo, ono što je Filipo Inzagi ostavio iza sebe kroz statistiku i trofeje nema dodirnih tačaka sa Lapadulinom karijerom.

Izabrane vesti

Nekadašnji fudbaler Milana iza sebe ima vrlo korektnu sezonu pošto na 25 utakmica u dresu Lećea postigao 11 golova. Zaključno sa epizodom u klubu sa juga Italije brojke 30-godišnjeg centarfora izgledaju ovako. Na 248 utakmica u profesionalnoj karijeri postigao je 100 golova. Sezona 2015/16 u Seriji B bila je njegova najproduktivnija. Okončao ju je sa 30 pogodaka i 12 asistencija i dobio je zvanje najboljeg strelca drugog ranga italijanskog fudbala.

Napadač koji je prethodnih sezona pokazao da ima kvalitet za Seriju A je četvrto ovosezonsko pojačanje Veštica. Po visinama transfera, Benevento je išao gradacijski. Prvo je stigao levi bek Vasland Beverena Dan Fulon za 500.000, potom je došao vezista Artur Jonica iz Kaljarija za duplo veći novac, da bi usledilo dovođenje komandanta odbrane Kamila Glika. Monaku je plaćeno 3.000.000 evra. Poslednji na listi letošnjih pojačanja je Lapadula vredan 4.000.000 evra. Jer mora neko i da daje golove.



tagovi

Letnji prelazni rok 2020Đanluka Lapadula

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara