Đoan Laporta (©Reuters)
Đoan Laporta (©Reuters)

Laporta kao pokvarena ploča: Superliga će pomoći klubovima da se spasu propasti, početni bonus je milijardu evra

Vreme čitanja: 2min | ned. 13.11.22. | 11:18

„Biže otvorena, bez klupske diskriminacije, ali sa garancijama i pravilima koji ćeomogužiti ekipama da imaju više resursa“, kaže predsednik Barselone

Kada je pukao prvi pokušaj osnivanja evropske Superlige, debelo se prevario svako ko je pomislio da je tu kraj. Odustati neće dok ne proguraju ideju, kopaće i rukama i nogama, a Đoan Laporta, jedan od najvećih zagovornika novog takmičenja, ponavlja kao pokvarena ploča – Superliga će da spase klubove.

Vodi se otvoreni dijalog, sastančio je Bernd Rajhart, prvi čovek Superlige, sa Aleksandrom Čeferinom. Napravljen je prvi korak, ali je i dalje sve na dugačkom štapu. No, predsednik Barselone veruje da je napravljen pomak i da će u skorije vreme Superliga zaživeti.

Izabrane vesti

Ogroman novac je u igri, ne želi Đoan Laporta da propusti priliku da ga ugrabi i tako olakša sebi vođenje kluba koji je zadužen do guše, a u ušao je i u proces rekonstrukcije Kamp Noua i jedno vrme će morati da igra na Monžuiku. Neće to biti mala investicija, pa ne čudi što se nada što bržem dogovoru između dve strane i startu novog takmičenja.

Superliga je odlična prilika. Ali, možete pobediti samo kroz dijalog. Cilj Superlige je da unapredi fudbal, bori se za održivost fudbala, da spase klubove od propasti, da budu konkurentniji i imaju više resursa. Superliga će biti unapređena Liga šampiona, biće otvorena, bez klupske administracije, ali sa garancijama i pravilima koji će omogućiti klubovima da imaju više resursa. Izvršni direktor Superlige Bernd Rajhart sastao se prošlog vikenda sa Aleksandrom Čeferinom, predsednikom UEFA, što je predstavlja veoma važan korak napred“, rekao je Đoan Laporta u intervjuu za Sport.

Nije sve samo do basnoslovnih cifara i brda nula, nego i do većih ovlašćenja...

Od samog početka, za klubove osnivače, postoji bonus od 1.000.000.000 evra. A, po sezoni bismo mogli da dobijemo oko 300.000.000 u ovom takmičenju. Osim toga, ključ Superlige je da će klubovi imati vlast. UEFA će biti u upravljačkom telu, ali će klubovi imati većinu“, poručio je prvi čovek Barselone i dodao:

U martu će biti rešenje suda u Luksemburgu i mislim da bi za nekoliko sezona takmičenje moglo da zaživi“.


tagovi

BarselonaĐoan LaportaEvropska Superliga

Obaveštavaj me

Barselona
Real Madrid
Liverpul
Arsenal
Čelsi
Man. Junajted
Man. Siti
Totenhem
Bajern
Dortmund
Inter
Milan
Juventus
PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara