Darko Lazović (©Reuters)
Darko Lazović (©Reuters)

Lazović prva želja Atalante na leto

Vreme čitanja: 1min | sre. 31.03.21. | 09:53

Kao naslednik Robina Gosena

Ime i prezime Darka Lazovića se poslednjih meseci sve češće dovodi u kontekst s nekoliko italijanskih klubova. Od Lacija, preko Fjorentine, sada je i Atalanta ušla u trku za brzonogog fudbalera koji će na leto ući u poslednju godinu ugovora s Veronom.

Kako tvrde dobro obavešteni mediji bliski Atalanti, Lazović je lociran kao top pojačanje Boginje provincije jer bi se idealno uklopio u sistem Đan Pjera Gasperinija sa tri štopera i dva ofanzivna beka. To je upravo ono što Lazović igra sa Veronom kod Ivana Jurića, inače svojevremeno Gasperinijev učenik. Pritom Gasperini odlično poznaje Lazovića iz vremena kada su sarađivali u Đenovi, što daje odličnu polaznu tačku za realizaciju transfera.

Izabrane vesti

20.45: (14,0) Litvanija (6,75) Italija (1,20)

Ideja vodećih ljudi Atalante je da za Lazovića iskeširaju novac, a usput i ispregovaraju ostanak krilnog napadača Ebrime Kolija u Veroni na još godinu dana, gde se trenutno kali. Pošto Lazović ulazi u poslednju godinu ugovora Veroni će predstojeće leto biti šansa da eventualno zaradi ozbiljniji novac na njegovoj prodaji, pošto u ovom trenutku nema spekulacija o pregovorima za novi ugovor.

Lazović je jedan od najplaćenijih igrača u Veroni s godišnjim primanjima od 600.000 evra. Toliko imaju još Ginter i Manjani, dok su od njih plaćeniji samo još Di Karmine i Favali sa po 700.000, odnosno Kalinić sa 1.500.000 evra. Lazovićeva tržišna vrednost je 5.000.000 evra.



tagovi

Darko Lazovićletnji prelazni rok 2021VeronaAtalanta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara