Pol Le Gven (©Reuters)
Pol Le Gven (©Reuters)

Le Gven vodi Avr u elitu

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.08.20. | 13:40

Poznati stručnjak drugu sezonu na kormilu kluba koji je u orbitu lansirao velika imena francuskog fudbala

Proteklog vikenda lopta je počela da se kotrlja i u Francuskoj posle pauze od više od pet meseci. Podsetimo, nije bilo nastavka šampionata usled pandemije virusa korona kao u Belgiji, Holandiji, Škotskoj... Počela je Liga 1, ali i drugoligaški karavan, Liga 2.

Troa danas (20.45) dočekuje Avr u poslednjem meču prvog kola. Nije bilo previše turbulencija tokom leta u klubovima u drugoj ligi Trikolora. Ekipe sa skromnim sredstvima, bez nekih velikih transfera izraženih sedmocifrenim brojevima, dočekuje novi šampionat. U drugoj ligi Francuske su tradicionalni klubovi kojih dugo nema u eliti - Okser, Sošo, Valensijan, Kaen, Nansi, a tu su i povratnici posle ispadaja iz Lige 1 prošle sezone, Tuluz i Amijen.

Izabrane vesti

Avr je klub koji ima poznatu akademiju iz koje su izašli mnogo talenti koji su napravili veliku karijeru kao što su Pol Pogba, Dimitrije Paje, Vikaš Doraso, Stiv Mandanda, Lasana Dijara, Benžanin Mendi, Ibrahim Ba...

Međutim, klub tavori više od decenije u drugoligaškoj konkurenciji. Prošle sezone je bio šesti pred prekida sezone, a ove je cilj da se konačno napadne elita. Drugu sezonu na klupi tima je poznati stručnjak Pol Le Gven. Radi se o nekadašnjem treneru Pari Sen Žermena (2007-2009). Osim Svetaca bio je i selektor Kameruna i Omana, a jednu sezonu sedeo je na klupi turske Burse.

Troa je poslednjih godina na granici između prve i druge lige. Sigurno da i ona želi u elitu. Prošle sezone je bila četvrta. Nije bilo mnogo promena u ekipi. Iz Lila je doveden Rominik Kuame na pozajmicu, a ekipu je za 1.000.000 evra napustio Varen Tkimbembe, koji je pojačao Mec.

Prošle sezone oba meča u Ligi 2 dobio je Avr. Na svom terenu je slavio sa 1:0, a u gostima sa 2:1. Na poslednjih pet od šest utakmica ova dva tima dolazio je tip 2-3 gola.

FRANCUSKA 2 – 1. KOLO

Subota

Tuluz – Dankerk 0:1 (0:0)

Ajačio – Šateru 0:1 (0:0)

Amijen – Nansi 1:0 (0:0)

Okser – Sošo 0:2 (0:1)

Šambli – Pariz 0:3 (0:1)

Klermon – Kaen 0:0

Gengan – Nior 0:1 (0:1)

Rodez – Grenobl 1:0 (0:0)

Valensijan – Po 3:0 (2:0)

Ponedeljak

20.45: (2,30) Troa (3,10) Avr (3,35)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Liga 2Francuska 2FrancuskaPol le GvenAvr

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara