Rafael Leao (AFP)
Rafael Leao (AFP)

Leao ne dozvoljava Milanovom timu da postane kolektiv

Vreme čitanja: 3min | ned. 24.09.23. | 09:55

Legendarni Arigo Saki secirao probleme Rosonera nakon 5. kola Serije A i neubedljivog trijumfa protiv Verone

Pobedi se u zube ne gleda, ali nijedan navijač Milana ne može biti zadovoljan predstavom i govorom tela Rosonera u jučerašnjem okršaju sa Veronom. Jer velikan sa San Sira se mučio, neretko prepuštao terensku inicijativu znatno slabijem rivalu i nije izgledao kompaktno.

Kada vam tim na terenu ne izgleda kao celina, kao organizam u kojem svi organi rade usaglašeno i streme istom cilju, onda najčešće treneri završe na tapetu javnosti. To de fakto i jeste u nadležnosti šefa stučnog štaba. I legendarni trener Milana Arigo Saki koji je Rosonerima 1989. i 1990. doneo dve uzastopne titule prvaka Evrope i još sijaset trofeja u mandatu koji je trajao od 1987. do 1991. apostrofirao je obaveze Piolija, ali se zatim, secirajući probleme Milana, dotakao i najboljeg igrača ovog tima.

Izabrane vesti

"Primetio sam da Milan još ne krasi neophodan balans u igri. Već sam to video u Derbiju dela Madonina kada ih je Inter iznenadio svojim stavom, na koji nisu imali snage da odgovore. Isto tako i protiv Verone, na površinu je isplivalo nekoliko mana. Napadači se nisu vraćali nazad u fazama kada bi Milan bio bez lopte. Defanzivci, kada bi imali loptu u nogama, odlučivali bi se na duga dodavanja. Nije najjasnije s kakavom je namerom i taktikom Milan ušao u meč. Činilo mi se kao da je prisutna određena doza konfuzije i na Pioliju je da stvari vrati na mesto, da predoči jasne smernice, da pokaže momcima da prvi veruje u svoje ideje", rekao je Saki za Gazzettu dello Sport.

Milan je u nedelju dana prikazao tri potpuno drugačija lica, od nesnađenosti protiv Intera, preko časa fudbala Njukaslu ne pretočenog u pobedu, do jalovosti protiv Verone. A Saki vidi problem u MVP-ju Serije A iz Milanove šampionske sezone 2021/22, Rafaelu Leau.

"Leao je postigao lep gol, ali danas je Milan sve podredio Portugalcu, a u takvim okolnostima, ovo je limit. Leao, sa svojim ponašanjem na terenu, koji se ne vraća i ne obavlja defanzivne zadatke, koji retko učestuje u grupnom radu čitave ekipe, je faktor koji vam ne dozvoljava da postanete kolektiv. Ako želite da napravite iskorak u kvalitetu ka evropskom fudbalu, neophodno je da svi članovi projekta budu funkcionalni i da svi snose žrtvu zarad tima", zaključio je Saki.

Milan je na početku Serije A delovao poprilično sigurno, ali su od Intera počele oscilacije. A Leao, bez obzira na tri uzastopne utakmice na kojima je bio strelac, ne deluje da je mislima stoprocentno na terenu. Njegove igrarije u kaznenom prostoru Njukasla jedan su od razloga što Milan nije slavio, a juče je u ranoj fazi meča sa Veronom nonšalantno izgubio loptu driblajući u svom šesnaestercu. Na sreću, Milan nije kažnjen, ali problem je sve evidentniji. A dok Leao ne bude stoprocentno psovećen timu, Milan će kaskati za Interom i prolaz u nokaut fazu Lige šampiona biće pod velikim znakom pitanja.


tagovi

Rafael Leaoac milanMilanArigo Saki

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara